Strandkiállítás nyílt a Bihar Termálliget 95 éves medencéjének tiszteletére

by Kassay Tamás

Június 14-én ünnepelte megnyitásának 95. születésnapját a jelenlegi Bihar Termálliget területén található levente medence. A jeles alkalomból strandkiállítás nyílt és összegyűltek a szakma, valamint a sajtó képviselői is, hogy megemlékezzenek a fürdő alapításáról.

Bihar Termálliget 95 éves levente medence strandkiállítás Muraközi István Zámbori Péter

Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere felidézte, hogy a trianoni békediktátum után a település lett a csonka Bihar vármegye központja, ekkor számos olyan kultikus épület épült meg, amelyek ma is díszei a bihari kisvárosnak. Ezek egyike volt a levente ház, melynek szomszédságában 1927-ben megnyitott a strand. A Bihar Termálliget vezetője, Zámbori Péter köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a termál- és strandfürdő ma is nemzetegyesítő szereppel bír, hiszen a határ két oldalán lévő magyarság sokszor a fürdőkomplexumban találkozik egymással.

Bihar Termálliget 95 éves levente medence strandkiállítás

A kiállításmegnyitó mellett a jövőről is esett néhány szó: folyamatban van a gyógyászati részleggel bővülő fedett uszodarész fejlesztése a Kisfaludy-programnak köszönhetően, valamint kemping- és szállodai tervek is készültek, amelyekkel teljessé válik a határmenti település turisztikai kínálata.

A Bihar Termálliget jelenleg 6 kültéri medencével fogadja a fürdőzni vágyókat:

Bihar Termálliget 95 éves levente medence strandkiállítás
  • 2 gyógyvizes medence,
  • a termálvizes levente medence,
  • 1 Jaccuzzi,
  • 1 gyermekmedence csúszdákkal,
  • 1 élménymedence személyében.

Ezek mellett strandröplabda pálya, játszótér várja a kikapcsolódni vágyókat. A fejlesztés befejeztével 5 beltéri medence, szaunavilág és gyógyászati részleg is kiegészíti a termál- és strandfürdőt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben