Bükfürdő termál tér

A 2,5 milliárdos Termál tér Bükfürdő legújabb látványossága

by Kassay Tamás

A 2 és fél milliárd forintból épülő Termál tér Bükfürdőn lassan elkészül, és számos új szolgáltatást kínál majd az odalátogatóknak. A projekt a Homlok Építőipari Zrt. által kivitelezett beruházás, amelynek alapkövét 2021 októberében tették le. Piac, parkoló és kilátó is helyet kap rajta.

Hamarosan átadják Bükfürdőn a Termál tér látogatóközpontot

A területen egy komplex látogatóközpont, üzlethelyiség, kávézó, piactér, acélszerkezetes kilátó, szökőkút, zöldfelület-fejlesztés, parkosított rendezvénytér, közlekedésfejlesztés, valamint közszolgáltatások fejlesztése valósul meg.

Mindezek mellett a területen található parkolók gondoskodnak a kényelemről, a pihenőhelyek pedig a kikapcsolódásról. Bár a terület jelenleg még kissé sivárnak tűnik, reméljük, hogy a fák megnövekedése után egy jól használható közösségi tér lesz a Termál tér Bükfürdőn. A beruházástól azt reméleik a helyiek, hogy nem csak az ottani gazdaság fejlődését szolgálja, hanem hozzájárulhat a régió turizmusának növekedéséhez is, javítva ezzel az életminőséget a környéken.

A közösségi médiában elsöprő többségben olyan véleményeket olvashatunk, amelyek hiányolják a dúsabb növényzetet, több zöldfelületet és túlzottnak tartják a térkő burkolat arányát. Tél végéhez közeledve még nehéz megítélni, hogy néhány év múlva, amikor a csemeték már megerősödnek, milyen arcát fogja mutatni a tér, bízunk benne, hogy kellemes lesz mind a szemnek, mint pedig az ott tartózkodó vendégeknek. Tény az, hogy a zöldfelületeket lehetne jobban előnyben részesíteni.

A fürdők iránt érdeklődő olvasókat várja szeretettel a Termálfürdős FB csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben