A rezsiválság margójára: pályázat nyílt a Csillaghegyi fürdő energetikai fejlesztésére

by Polisor Bettina

Ahogy arról néhány hónapja beszámoltunk, a rezsiválság a Csillaghegyi fürdőt sem kímélte. Ennek hatására számos, a fürdő különböző egységeit érintő korlátozás bevezetésére kényszerült a komplexum vezetése.

Ilyen előzmények tükrében nagy jelentőséggel bír, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) a mai napon nyílt eljárásban közbeszerzési pályázatot írt ki a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő energetikai fejlesztésére.

A Csillaghegyi Fürdő távhő helyett hőszivattyúra áll át

Az épületenergetikai fejlesztés részeként egyrészt napelemek telepítésére kerül sor (3.160 m2 tetőfelületen, összesen 426,3 kW teljesítménnyel), másrészt hőszivattyú beépítésével oldják meg a fűtés rásegítést, és váltják ki a távhő használatát, ami jelenleg is a használati melegvíz előállításáért felel. A részletes feladatokat a Közbeszerzési Dokumentumok tartalmazzák.

A Csillaghegyi fürdő üzemelni fog az energetikai fejlesztés munkálatai során is

Csillaghegyi fürdő energetikai fejlesztés pályázat
Ha érdekel a fürdők világa, szeretettel vár Gyógyfürdős csoportunk.

Fontos megemliteni, hogy a nyertes pályázónak (a közbeszerzésben előírtak szerint) a kivitelezési munkákat a fürdő zavartalan működése mellett, esetenként munkaidőn túl, vagy éjszakánként szükséges elvégeznie. Így tehát a felújítás idején sem kell tartanunk a fürdő esetleges ideiglenes bezárásától.

Örömteli hír, hogy néhány napja hasonló energetikai korszerűsítésre írtak ki pályázatot a Ceglédi fürdő esetében is. Bízunk benne, hogy minél több beruházás minél előbb meg tud valósulni és támogatja majd a fürdőink fenntartható működését.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben