Bezárta medencéit a csokonyai fürdő

by Kassay Tamás

Hivatalosan is szünetel szeptember elsejétől a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő működése – mondta el szerkesztőségünknek a falu polgármestere. Harasztia Attila hozzátette, nem csak vendéget nem fogadnak, hanem az orvosi kezeléseket sem tudják biztosítani. – írta meg a Barcsi Hírek.

Országos tendencia a gyógyfürdők küzdelme a megnövekedett rezsidíjak miatt, de Csokonyavisontán ez a probléma nem újkeletű. Többször írtak már ki pályázatot mind az üzemeltetésre, mind pedig akár értékesítésre is, mert a falu nem tudja fenntartani a fürdőt a bevételekből.

Aktuálisan is folyamatban van egy pályázat, de mivel a megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetik a fürdő működését az értékesítés idejére.

Az augusztusban meghirdetett pályázati felhívás értelmében az önkormányzat részben, vagy egészben értékesítené a fürdőt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben