Ijesztő jelenet a csúszdaparkban: elakadt egy férfi az óriás vízicsúszda közepén

by Kassay Tamás

Gyermekkorunktól kezdve a legtöbben imádunk csúszdázni, legyen az házi mini csúszda, vízibiciklis csúszda, játszótéri csúszda, vagy leginkább vízicsúszda egy csúszdaparkban. A minap ijesztő jeleneteket örökített meg egy bátor csúszdázó a saját akciókamerájával.

Elakadt az átfordulós vízicsúszdán, ki kellett menteni

A malájziai Penangban található vízi vidámpark egyik attrakciója az a csúszda, amely egy hurokban átfordul. Ehhez a csúszdázók induláskor egy nagyon meredek szakaszon gyorsulnak fel arra a sebességre, amivel át tudnak csúszni (lendülni) a fejjel lefelé átvezető csúcsponton, ami kellő lendület hiányában holtponttá változik.

Az egyik strandoló is így járt, ugyanis a forduló tetején elfogyott a lendülete és továbbhaladás helyett visszafelé kezdett csúszni a csúszdában, ahonnan újra lefelé vette az irányt, a csőszakas mélypontjáig. Ott riadtan keresni kezdte az irányt, hogy merre is van az előre és megpróbált elindulni a kijárat felé.

Szeretettel vár a fürdős, strandolós csoportunk!

A csúszda tervezői természetesen gondoltak ilyen eshetőségre is, így az érintett szakasz legalsó pontján egy vészkijáratot alakítottak ki, hogy az esetlegesen elakadt csúszdázókat ki lehessen menteni.

A penangi csúszdaparkban található a világ leghosszabb csúszdája, amely 1111 méter hosszú

Ugyanebben a Penang Escape nevű kaland- és csúszdaparkban nyitották meg a világ leghosszabb vízicsúszdáját 2019-ben. A park az alábbi gondolatokkal jellemzi a The Longest névre hallgató különleges attrakciót:

„Az emberek a szórakozás pillanataiban tanulnak a legjobban. Miközben a csúszdázók kacagva haladnak lefelé a The Longest-en, másképp látják és érzékelik majd az esőerdőt, új szemléletet alakítva ki bennük a természet iránt. Így jobban fogják értékelni a természetet. Ha azt akarjuk, hogy az emberek megvédjék a természetet, először is szerelembe kell esniük vele.”

A sípályákon megszokott, beülős felvonóval szállítják a strandolókat a csúszdapark magas pontjához, ahonnan lecsúszhatnak. Érdemes megnézni a videót, figyelni a személyzet hogyan dolgozik, milyenek az eszközök, és elveszni a páratlan szépségű trópusi növényzet látványában.

Sosem felejtem el, amikor először érkeztem Malájziába és kinéztem a reptéri vonat ablakán, könnyekig hatódtam a trópusi, dús, buja, zöld növényzet láttán. Aki csak teheti, utazzon el ide legalább egyszer az életben, megváltozik majd a világról alkotott képe.

Szeretettel vár a fürdős, strandolós csoportunk!

Belépő árak az Escape Penang csúszdaparkba

Érdekességképp írom, hogy a világ másik felén, ami egyébként hivatalosan némileg elmaradottabbnak számít, mint Magyarország – de valójában elképesztően fejlettnek látszik, ha valaki megnézi -, szóval, hogy ott mennyibe is kerül egy ilyen móka.

Vicces elnevezéseket használnak a jegyár kategóriáknál:

  • Future kid, azaz jövőbeli gyerek 0-3 éves korig ingyenes.
  • Junior kid, azaz fiatal gyerek 4-12 éves korig 8500 forint
  • Big kid, azaz nagy gyerek 13-60 éves korig 13000 forint
  • Super kid, azaz szuper gyerek 61 éves kortól ingyenes akkor, ha egy másik fizetővendéggel érkezik, egyedül a felnőtt ár érvényes. Ha két 61 évnél idősebb vendég jön együtt, akkor csak az egyiküknek kell belépőt váltani.
  • Iskolás csoportoknak külön 30% kedvezmény van, és minden 5. gyermek után 1 kísérő tanár ingyenesen léphet be.
  • Az éves bérlet, amely 2 másik kalandparkba is érvényes, 75.000 forint

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben