Dagály fürdő jegyárak nyitvatartás

Felújítási munkálatok lesznek a Dagály uszodában

by Kassay Tamás

A Nemzeti Sportközpontok kezelésében lévő Dagály uszoda hamarosan részleges felújítási munkákon esik át. Az erről szóló pályázati felhívás megjelent a közbeszerzési értesítőben.

A Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszodát 1948-ban alapították, az Árpád híd északi oldalán, a Duna partján. Korábban a BGYH üzemeltetésében volt, de a Vizes VB rendezése kapcsán átvette tőle a Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK).

A Dagály Gyógyfürdő, Strandfürdő és Uszoda újra az egyik helyszíne lesz az ismét Budapesten megrendezésre kerülú 2022-es FINA Úszó Világbajnokságnak, amelynek kezdete június 18. A jelenlegi korszerűsítés során a termál- és lubickoló medence, a medenceteret körülvevő járófelület újraburkolásával, a medencetest szemrevételezésével, esetleges javításával-, a medenceteret körülvevő üvegfelületek tisztításával, a 25 és 50 méteres medence fuga-és dilatáció javításával-, valamint a Béke kút házból érkező csővezeték részleges bélelésével foglalkozik.

A termál- és lubickoló medence teljes rekonstrukcióját kell elvégezni mintegy 1000 négyzetméter alapterületen, amelyhez tartoznak az ülőhelyek, a lépcsők, a körüljárók és a kiúszó folyosók. A pályázati kiírás szerint az új burkolatoknak meg kell egyezni színben, méretben, kiosztásban a korábbival, amelyeknek mérete 125x250x7,8 mm.

A 25 és 50 méteres medencék esetében elengedhetetlen a fuga- illetve dilatációk esztétikai felújítása, hogy a Dagály Uszodában edző versenyzők komfort érzetének növelhető legyen és azonos körülményeket lehessen biztosítani a két helyszínen.

A Béke Kút hálózatának bélelése a létesítmény üzembiztonsága érdekében elkerülhetetlen, a korábban telepített korrodált acélcső rossz állapota miatt. A csőhálózat a Duna Aréna felőli rézsű alatt található mintegy 30 méter hosszban.

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben