békéscsabai árpád fürdő strand

Év végéig nyitva marad a békéscsabai strand

by Kassay Tamás

Felállítják a téli sátrat az 50 méteres medence fölé a békéscsabai Árpád fürdőben helyi közgyűlés pénzügyi bizottságának döntése alapján. A strand tehát 2022 decemberének végéig biztosan várja a vendégeket, de egyelőre nem lehet tudni, hogy 2023-tól mi lesz. – tudósított róla a Behir.

Megkezdődött a téliesítés a Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürőben, felállítják a sátrat a kültéri medence fölé.

A helyzet országszerte aggodalomra ad okot, ugyanis az energiaárak növekedése olyan nagy mértékű, amely számos létesítmény működtetését lehetetleníti el. Egyes helyeknek van esélye megtalálni a megoldást, másoknak esélye sincs. Békéscsaba esetében egyelőre csak december 31-ig biztos a fürdő nyitvatartása. A téliesítés finanszírozásába beszállt a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub is, egyaránt 5-5 millió forintottal.

– Talán azért mondható különlegesnek ez a lépés, mert egy hete még nem is tudtuk, hogy ma egyáltalán fel lehet-e állítani a sátrat. A hétvégén, az energetikai bizottság ülésén jelen voltam a vízilabda klub vezetőjével együtt, ahol elmondtuk azt, hogy miben tudunk segíteni. Ebben egy anyagi ajánlat, illetve fizikális felajánlás is volt, melynek részeként szülőket és gyerekeket toboroztunk, hogy a sátorállítás megtörténhessen.

emelte ki Szarvas János. Az Előre Úszó Klub vezetőedzője hozzátette, hogy a spórolásnak és a pályázatoknak köszönhetően tudták ezt az összeget felajánlani.

Zsadon Endre, a fürdő igazgatója arról is beszélt a Behir-nek, hogy korábban a fürdőkben is árstop volt érvényben, de a tavaszi nyitást követően sok létesítmény megemelte a belépődíjakat. A környékbeli fürdőkhöz képest a békéscsabai eddig szerényebb jegyárakkal működött, de hamarosan árat emelnek. A felnőtt napijegy ára 2500, a diákjegy pedig 1800 Ft lesz az újranyitást követően a fenntartó Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. döntése alapján. A bérletek ára szintén emelkedni fog.. 

Elképzelhető, hogy ha nem érkezik kompenzációs segítség, akkor a békéscsabai Árpád fürdő 2023. január 1. és 2023. március 15. között zárva tart majd. A 2023. évi működésről pedig a decemberi közgyűlés fog döntést hozni a konkrét energiaárak és szolgáltatási díjak függvényében.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben