Felújíthatják a balesetveszély miatt bezárt Galerius Fürdőt, 900 milliós támogatást nyert az üzemeltető

by Kassay Tamás

A másfél évvel ezelőtt, balesetveszély miatt bezárt Galerius Fürdő felújításával kapcsolatban jó hírt közölt Siófok polgármestere: a Balaton-parti Kft. egyik benyújtott pályázata 900 millió forint támogatást nyert el turisztikai fejlesztések címszóval, amelyet a Galerius Fürdő felújítására lehet fordítani – számolt be róla a siofok.hu.

900 millió forint a Galerius Fürdőre, 200 millió a siófoki strandra

Dr. Lengyel Róbert polgármester arról tájékoztatott, hogy a 900 millió forintos pályázati összegből a medencetéri technológiák fejlesztése és a szolgáltatási színvonal növelése valósítható meg, emellett még várják egy másik, a műszaki felújítást biztosító pályázat kiírását is. A tavalyi bezáráskor készített szakértői költségbecslés szerint 1,2-1,5 milliárd forint szükséges a siófoki Galerius fürdő újranyitásához.

Siófok sikerrel pályázott egy másik városi pályázaton is, amelyen 200 millió forintot nyert a Siófok-Zamárdi határterületi, Orgona utcai szabadstrand felújítására. A polgármester a pályázati támogatások elnyerésének hírét véve megköszönte Witzmann Mihály országgyűlési képviselő támogató lobbitevékenységét, továbbá a megyei önkormányzat és a városháza, valamint Balaton-parti Kft. munkatársainak előkészítő munkáját.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben