Újabb fürdőt győzött le a rezsi démon, a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő sem nyit ki januártól

by Kassay Tamás

2022 év végéig még nyitva marad, de 2023 január elsejétől bezárják a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt, írja a termalonline.

A nyírbátori Sárkány Wellness igazi márkává vált az évek során. Rendelkezik gyógyvízzel, gyógy- és wellness szolgáltatásokkal, saját szálláshellyel is. Honlapján nem csupán a fürdőt mutatja be, hanem az egész környéket, desztináció menedzsment jelleggel, ami kifejezetten dicséretes szakmailag. Sajnos azonban a rezsiköltségek durva emelkedése ennek ellenére utolérte a helyet, így már nem sokáig élvezhetjük azt.

fürdő bezárás nyírbátori sárkány wellness gyógyfürdő rezsi
fotó: Tasi Zsolt / Csodahelyek.hu

Máté Antal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere a képviselő-testületi ülésen elmondta, hogy nincsenek könnyű helyzetben, mert bár a fürdő gázfelhasználása alacsony, a villamosáram költsége is jelentős terhet ró a városi költségvetésre.

Ezt a többletköltséget 2022-ben még ki tudják gazdálkodni, januártól viszont nem. Nem néhány tízmillió forintos, hanem százmilliós nagyságrendű tételről van szó!

A polgármester arra vonatkozóan nem tudott mit mondani, hogy a fürdő várhatóan meddig lesz zárva. Egyelőre az a meglátás, hogy ehhez ismerniük kell majd az áramárak pontos alakulását.

A gyógyászati részleg úgy tűnik, hogy januártól is fogadja majd a pácienseket. A város megkísérli nyitva tartani, és majd a gyakorlatban majd meglátják, hogy ebben a formában mekkora lesz az igény a fürdő nélkül.

A fürdő kempingjében található apartmanok továbbra is kibérelhetők, amennyiben a fürdő nélkül is lesz rájuk igény.

„Ha az áram ára nem csökken decemberig, akkor nagyon sok önkormányzat megy majd tönkre.”

– nyilatkozta Máté Antal polgármester a Telexnek.

Hozzátette, hogy nem a fürdő az egyetlen, amit az üzemeltetési költségek miatt teljesen vagy részlegesen korlátoznak. Döntöttek még a kulturális központ, az alkotóház, a multifunkcionális közösségi tér, a közösségi ház, illetve a várkastély épületének teljes vagy részleges bezárásáról is. Ezeknek ettől függetlenül lesznek költségeik, például a temperálásé vagy a páramentesítésé, hogy ne menjenek tönkre teljesen az épületek – anélkül, hogy ezeket használnák, a költségek kétszeresét fizetik majd rá.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben