Új uszoda nyílik Budapesten

by Waterfan

Budapest új, 1300 négyzetméteres, több medencéből álló uszodával gazdagodik. Az 1,9 méter illetve 0,8 méter mélységű medencéket 2021 év elején adják át a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia mellett.

Gazdagréti tanuszoda tanmedence

„A monolitikus hatású épület jól illeszkedik a városias környezetbe. A tető a bejárati homlokzat felett emelkedő ívben tör fel, amely mögött a gépészeti egységek helyezkednek el. A különleges kialakítású tetőforma nem véletlen, feladata, hogy „elrejtse” a padlástér gépészeti elemeit.”

– számol be a fejlesztésről a Magyarepitok.hu

A Gazdagréti Uszoda épületét és annak közvetlen környezetét várhatóan 2021. március végére – határidő előtt – átadják a megrendelő BMSK Zrt-nek. Ők a tulajdonosai többek között a Papp László Budapest Sportaréna és a Széchy Tamás Uszoda létesítményeinek is. Utóbbit az MNSK üzemelteti, ők azok, akik idén átvették a BGYH-tól a Dagály fürdőt is.

A Gazdagréti Tanuszoda 2 medencével várja az úszókat

A két medence közül a kisebbik, gyermekek számára épülő tanmedence 10×6 méteres és 80 centiméter mély, a nagyobbik medence 25 méter hosszú és 15 méter széles, amelyhez 1,9 méter mélység párosul.

Az öltözők a Gazdagréti Tanuszoda épületének bal és jobb oldalán, szimmetrikusan helyezkednek el. Egyiken a férfi, másikon a női blokk található, amelyekhez természetesen zuhanyzók, mosdók és WC-k is tartoznak. A tervezés és építés során fontos szempont volt, hogy az épületet mozgáskorlátozott vendégek is használhassák, ezért számukra külön akadálymentesített

  • öltöző,
  • zuhanyzó,
  • valamint a nagymedencénél elhelyezett medencelift is rendelkezésre áll.

A tanuszoda kapott egy üvegfalat is, hogy lehetővé tegye a szülők és/vagy a kísérők számára, hogy láthassák a medencében úszó gyermekeket. Kényelmüket a várakozó térben elhelyezett kanapék szolgálják, ahol megvárhatják az úszóedzések végét.

Mi van még hátra a Gazdagréti Uszoda építéséből?

A hátralévő néhány hónapban még sok munkát el kell végezni. A szakemberek jelenleg a tető cserepezését és bádogozását, valamint az oldalfalak szendvicspanellel történő zárását végzik, ezzel párhuzamosan folynak a légtechnikai és elektromos szerelési munkálatok a medencetérben. Ha ezekkel elkészülnek, akkor jöhet majd a medence folyókák és a medenceperem kiegyenlítése, végül a medencetér hidegburkolása, a gépészet, végül a medencék fóliázása. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Gazdagréti Tanuszoda 2021 tavaszán már megkezdheti a tesztüzemet.

Érdekelnek a fürdős, wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

,

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben