A gyomaendrődi Liget fürdő nagy fejlesztés előtt áll (videóval)

by Waterfan

Közel nettó 1,3 milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt, a kivitelezés jövőre, azaz 2022-ben indulhat – az MTI közleménye alapján.

A felújítás során csúszdapark, grillterasz, apartmanház is épül Gyomaendrődön

Az ismertetett tervek alapján nagy lépés lesz, hogy csúszdapark is épül, valamint újabb wellness szolgáltatásokkal bővül a fürdő meglévő kínálata. Az egészségmegőrző gyógyászati kezelések számát is növelni szeretnék. A szolgáltatások színesítését és a vendégek kényelmét szolgálja, hogy a tervek szerint grillterasz és gyermek e-car játékpálya is létesül majd.

Megújul a gyomaendrődi Liget fürdő

Gyomaendrődi Liget fürdő felújítás megújul fejlesztés Kisfaludy program
forrás: Liget fürdő hivatalos

Felújítják a fürdő belső közlekedési útjait, a járdákat és a zöld területeket, tovább a parkolók számát is növelik. A fürdő területén jelenleg is található egy kemping, amely új apartmanházak számára biztosít majd területet, ezzel bővítve a szálláshelyek számát és emelve azok kényelmi szintjét.

A fejlesztési beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, ezen kívül megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében.

A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházását jelenti

– mondta Toldi Balázs városvezető

Hozzátette, hogy a terveket 2021-ben, 125 millió forintos ráfordításból készítik elő és szeretnék a közbeszerzéseket is lefolytatni még ebben az évben, hogy aztán a 2 évig tartó kivitelezés mielőbb megkezdődhessen 2022-ben.

Strandszezonban a fürdő nyitva állna a látogatók előtt a munkálatok közben is.

A gyomaendrődi Liget fürdő évente átlagoson 110.000 látogatót vonz. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint tavaly 11000 vendég több, mint 34000 vendégéjszakát töltött el a városban.

A gyomaendrődi polgármester, Toldi Balázs reményét fejezte ki, hogy a fürdő fejlesztési beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul új munkahelyek megteremtéséhez is. Hozzátette, bízik abban, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

Békés megyében több fürdő fejlesztését tervezik a következő években hazai forrásból: a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd forintból újulhat meg, a Gyulai Várfürdő fejlesztésére pedig 3 milliárd forintot fordítanak, amiről itt lehet részleteket megtudni:

A gyomaendrődi fürdő éjszakai fürdőzésnek is otthont szokott adni

Beszéljen helyettem az alábbi hangulatvideó, amely mutatja, hogy a fürdő nappal a gyógyulni és pihenni vágyók, este pedig a kikapcsolódni, szórakozni vágyók számára nyújt emlékezetes élményeket:

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben