A gyomaendrődi Liget fürdő nagy fejlesztés előtt áll (videóval)

by Waterfan

Közel nettó 1,3 milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt, a kivitelezés jövőre, azaz 2022-ben indulhat – az MTI közleménye alapján.

A felújítás során csúszdapark, grillterasz, apartmanház is épül Gyomaendrődön

Az ismertetett tervek alapján nagy lépés lesz, hogy csúszdapark is épül, valamint újabb wellness szolgáltatásokkal bővül a fürdő meglévő kínálata. Az egészségmegőrző gyógyászati kezelések számát is növelni szeretnék. A szolgáltatások színesítését és a vendégek kényelmét szolgálja, hogy a tervek szerint grillterasz és gyermek e-car játékpálya is létesül majd.

Megújul a gyomaendrődi Liget fürdő

Gyomaendrődi Liget fürdő felújítás megújul fejlesztés Kisfaludy program
forrás: Liget fürdő hivatalos

Felújítják a fürdő belső közlekedési útjait, a járdákat és a zöld területeket, tovább a parkolók számát is növelik. A fürdő területén jelenleg is található egy kemping, amely új apartmanházak számára biztosít majd területet, ezzel bővítve a szálláshelyek számát és emelve azok kényelmi szintjét.

A fejlesztési beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, ezen kívül megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében.

A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházását jelenti

– mondta Toldi Balázs városvezető

Hozzátette, hogy a terveket 2021-ben, 125 millió forintos ráfordításból készítik elő és szeretnék a közbeszerzéseket is lefolytatni még ebben az évben, hogy aztán a 2 évig tartó kivitelezés mielőbb megkezdődhessen 2022-ben.

Strandszezonban a fürdő nyitva állna a látogatók előtt a munkálatok közben is.

A gyomaendrődi Liget fürdő évente átlagoson 110.000 látogatót vonz. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint tavaly 11000 vendég több, mint 34000 vendégéjszakát töltött el a városban.

A gyomaendrődi polgármester, Toldi Balázs reményét fejezte ki, hogy a fürdő fejlesztési beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul új munkahelyek megteremtéséhez is. Hozzátette, bízik abban, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

Békés megyében több fürdő fejlesztését tervezik a következő években hazai forrásból: a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd forintból újulhat meg, a Gyulai Várfürdő fejlesztésére pedig 3 milliárd forintot fordítanak, amiről itt lehet részleteket megtudni:

A gyomaendrődi fürdő éjszakai fürdőzésnek is otthont szokott adni

Beszéljen helyettem az alábbi hangulatvideó, amely mutatja, hogy a fürdő nappal a gyógyulni és pihenni vágyók, este pedig a kikapcsolódni, szórakozni vágyók számára nyújt emlékezetes élményeket:

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos tartalmakat tehessek közzé.