A Gyulai Várfürdő nem szakítja meg a hagyományt: a véradókat idén is fürdőbelépővel jutalmazzák

by Polisor Bettina

A Gyulai Várfürdő 14 éve támogatja a Magyar Vöröskeresztet azzal, hogy a véradást ösztönzi és promotálja. Ennek keretében ismét 2000 darab fürdőbelépőt adott át a fürdő vezetése a legnagyobb múltra visszatekintő hazai segélyszervezetnek – adta hírül a Gyula Televízió.

A Várfürdő több, mint egy évtizede tartó akciója azért is óriási jelentőségű, mert ahhoz, hogy a vérkészletek és a vérkészítmények elegendő mennyiségben rendelkezésre álljanak, naponta 1600-1800 véradóra van szükség.

Hogy valaki véradó lehessen, a Magyar Vöröskereszt honlapján megtalálható feltételeknek kell maradéktalanul megfelelnie. Ezek közül a legfontosabbak:

  • a véradásra jelentkező egészségesnek érzi magát
  • rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal
  • elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves
  • testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot
  • a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek
  • véradást megelőző orvosi vizsgálaton a vizsgálóorvos úgy dönt, hogy adhat vért a jelentkező

A vöröskereszt gyulai területe 11 települést foglal magában, ahol évente közel 180 alkalommal lehet vért adni. A Várfürdő idén három véradást is szervez, a következő április 26-án lesz.

A Gyulai Várfürdőhöz hasonlóan a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő is szervezett már ilyen akciót, aminek keretében 150000 darab kedvezményes fürdőbelépőt adott a szegedi, a pécsi és a budapesti régió véradói számára.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben