Aláírták a Gyulai Várfürdő fejlesztési pályázatának tervezési szerződését

by admin
Gyulai Várfürdő nyitás kevés vendég fejlesztés

2013 decemberében adták át az AquaPalotát, a Gyulai Várfürdő akkori nagy beruházását. Ezt követően a város és a fürdő vezetése megkezdte a munkát az újabb fejlesztési ciklus megtervezésére. Görgényi Ernő polgármester a szerdai, helyszíni sajtótájékoztatón kiemelte, a fejlesztés, a korszerűsítés soha nem állhat le Magyarország egyik piacvezető fürdőjében, hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyén.

2019 őszén Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója tett egy ígéretet egy nagy összegű támogatásra. Amire érdemesnek találták a benyújtott fejlesztési elképzeléseket. A szükséges dokumentációk elkészítése után egy két körös eljárásban megkapták a végleges támogatási döntést. Ennek alapján elindították az év első felében a tervezési szerződés beszerzésére a közbeszerzési eljárást. Itt választották ki azt a céget, amely az AquaPalotát is tervezte. A 2,9 milliárd forintos támogatásból, valamint az önerőből összesen 3,2 milliárd forintból valósul meg a Gyulai Várfürdő új beruházása.

A beruházás egyik legfontosabb eleme egy új, fedett termálfürdő megépítése, amely a lovarda mögötti, jelenleg meglévő, rossz állapotú épület lebontását követően épülhet meg. A családosok, gyermekesek számára is szeretnének újabb fejlesztést megvalósítani. A fürdő parkjában ez a gyermek víziparadicsom kibővítésével és felújításával valósulhat meg. A beruházás harmadik eleme a téli főbejárat épületének az átépítése, öltözők kialakítása.

A tervek elkészülte után a remények szerint 2022-ben elkezdődhet az új, fedett termálfürdő megépítése. Ezáltal ismét egy jelentős vonzerővel gazdagodik a Gyulai Várfürdő. Az esemény végén a megjelentek aláírták a fürdő fejlesztési pályázatának tervezési szerződését.

A Gyula Tv Híradójának riportja itt tekinthető meg:

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha szívesen olvasol turizmus hírekről, akkor vár a Turizmus hírek csoport.