Jászapáti Tölgyes Strandfürdő csúszdapark 200 millió nyitás csúszda

200 milliós csúszdapark nyílt a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben

by admin

Átadták a 200 millió forint állami támogatásból létesített új csúszdaparkot és az élményelemekkel bővített gyermekmedencét a Jászapáti Tölgyes Strandfürdőben szerdán. – számolt be róla az MTI.

Jászapáti Tölgyes Strandfürdő csúszdapark megnyitó

A csúszdapark átadásán Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára közölte: az, hogy 60 ezer ember fordul meg a jászapáti fürdőben évente, jelzi, jó helyre került a 200 millió forint. Az emberek eddig is szívesen látogatták a létesítményt, amely most még inkább családbarát módon tud működni, hiszen minden korosztály jól érezheti ott magát – tette hozzá.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Jászapáti életében a fürdő mindig fontos volt, „egy csendes, nyugodt, szép kis strand van a város közepén”.

„A ma átadott beruházás csak az első lépés volt, Jászapátit közkedvelt fürdővárossá és turisztikai központtá fejlesztik

tette hozzá Pócs János

Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés alelnöke elmondta: régi vágya volt a településnek ez a fejlesztés, és reményét fejezte ki, hogy jövőre megépül a Jászfényszaru és Jászberény közötti, illetve a Jászapáti és Jászkisér közötti kerékpárút. Hozzátette: szeretnék megvalósítani a kerékpáros összeköttetést a térség legnagyobb turisztikai vonzerejével bíró Tisza-tóval.

Jászapáti Tölgyes Strandfürdő szolgáltatások

Jászapáti Tölgyes Strandfürdő csúszdapark 200 millió gyermek pancsoló
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha szívesen olvasol turizmus hírekről, akkor vár a Turizmus hírek csoport.
MEDENCEVÍZHŐFOKVÍZMÉLYSÉGTERÜLET
Gyógymedence37- 39 °C140 cm71,4 m2
Termálmedence35- 37 °C140 cm160 m2
Kör alakú medence28-32 °C110-140 cm424 m2
Tanmedence28-30 °C140 cm240 m2
Nagy úszómedence25-27 °C210 cm525 m2
Gyermekmedence28-30 °C40-60 cm150 m2
Képek és adatok a Jászapáti Fürdő hivatalos oldaláról

A gyógyászati szolgáltatások dióhéjban

Medencefürdő:
nyitva tartás (hétköznap, ünnepnap kivételével): H-P 10.00-től 18.00-ig

Iszapkezelés
előre egyeztetett időpont alapján

Képzett masszőr végzi a szolgáltatást, amelyet megfelelő körülmények között élvezhet a vendég. Egy olyan gyógykezelés, amelyet az orvosi javaslatra a test egy adott részére felmelegített iszapot helyeznek kb. 20 percre. Az iszapot 42 C-on alkalmazzák. Fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre alkalmazzák. Krónikus degeneratív ízületi és csontbetegségeknél, köszvény okozta ízületi gyulladás-, sportsérülések-, nőgyógyászati problémák esetén alkalmazzák.

Víz alatti gyógytorna:

Víz alatti gyógytorna, amelyet szakképzett gyógytornász tart. A fürdő számos olyan kellékkel rendelkezik, ami a gyógyulni vágyó vendégeket segíti. Szinte minden klinikai területen eredményesen alkalmazható. Használhatjuk izomerősítésre, mozgáskoordináció javítására, állóképesség növelésére, légzésszabályozás segítésére. A víz alatti gyógytorna alkalmával a víz alatt lévő testrészek tehermentesíthető. Ez pozitívan hat az elvégzett gyakorlatokra, kevesebb erőkifejtéssel, nagyobb munkát lehet elvégezni, mint a szabad terepen.

Gyógymasszázs:
dolgozói létszám: 2 fő

Képzett gyógy-masszőrök segítségével kapják a vendégek a kezeléseket. Befolyásolja a vénás- és nyirokkeringést, elsősorban helyi hatással bír. Hatására a bőrfelszín kipirul, a letapadt izomtónus felszabadul és ez által a fájdalom is csökken vagy megszűnik. Rendszeres alkalmazásával megszüntethetőek, csökkenthetőek a mozgásszervi panaszok, fájdalmak.

18 év alatti gyógyúszás
előre egyeztetett időpont alapján

Képzett gyógytestnevelő segítségével kapnak a gyermekek útmutatást a megfelelő életvitel elsajátításához. Fontos fiatal korban odafigyelni a szervezetünkre. Az úszás jótékony hatását fejti ki mind az izomzatra és a légző rendszerre is. A rendszeres úszás alkalmával számos kedvező hatás éri a szervezetet, mint például: izomerő növekedik, gyorsul a méreganyagok kiválasztása, javul az oxigénfelvevő képesség, javul a mozgáskoordináció, oldódik a depresszió, stb.

A kormány szerint javul a turisztikai célpontok kínálatának minősége

Egyre jobb minőségű a hazai turisztikai célpontok kínálata – mondta Rétvári Bence, és közölte: egy évtized alatt nagyon nagy mértékben emelkedett azon magyarok aránya, akik el tudnak menni nyaralni: 2010-ben közelítőleg 3,6 millió ember engedhetett meg magának évi 1 hetes üdülést, ma már 6,2 millió.

Látható, hogy az emberek igényei is folyamatosan emelkednek, és ha a turistákat arról akarják meggyőzni, hogy Magyarországon utazzanak, azt nemcsak SZÉP-kártyával és más kedvezményekkel, hanem azzal is ösztönözni tudják, ha a turisztikai célpontok és az élményt nyújtó helyek egyre jobb minőséget kínálnak

– tette hozzá Rétvári Bence

Spabook részről örülünk minden minőségbeli javulásnak és új fejlesztésnek, ugyanakkor számtalanszor merülnek fel továbbra is minőségi kifogások a vendégek részéről. Fontos lenne alakítani a vállalkozói szemléletet is, mert kizárólag forrásokkal a habituson és a mentalitáson nem lehet változtatni. Az edukáció fontos az utazóközönség és a vendéglátók szakmai közössége számára is.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha szívesen olvasol turizmus hírekről, akkor vár a Turizmus hírek csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben