Kapuvári strandfürdő termálmedence felújítás wellness élményelemek

Megújul a Kapuvári Strandfürdő termálmedencéje, wellness és élményelemek is lesznek benne

by Kassay Tamás

Kapuvár Önkormányzata közbeszerzési pályázatot írt ki a Kapuvári Strandfürdő termélmedencéjének újjáépítésére. Az egyedi költségvetési támogatással megvalósuló a Strandfürdő termálmedence teljeskörű felújítása és élményelemekkel történő kiegészítése című projekt az alábbi fejlesztéseket tartalmazza.

A munkálatok során a meglévő termálmedence teljes körű építészeti felújítása, víztechnológiai korszerűsítése, valamint az egyik medencetest élményelemekkel történő bővítése, és a termálmedencék meglévő kiszolgáló építményeinek felújítása fog megtörténni. Aki esetleg vállalkozóként dolgozna a felújítási munkálatokon, itt találja a pályázatot és jelentkezhet rá december 15-ig.

A gépészet korszerűsítése érinti a meglévő gépészeti teret, így ezzel ezen épület külső felújítása (héjalás és bádogos szerkezetek cseréje, faszerkezetek felületkezelése) is megtörténik.

Az 1,01 méter mély élménymedence kialakítása a tervdokumentáció szerinti elosztásban élményelemek elhelyezésével, a meglévő medencetestből leválasztva történik majd.

A Kapuvári Strandfürdő új élménymedencéjének élményelemei:

  • pezsgőágy,
  • nyakzuhany,
  • talp masszázs,
  • hát- és derékmasszázs,
  • esőztető gomba,
  • ülőpadok.

Műszaki szempontból is történik előrelépés, ugyanis az élménymedencét kiszolgáló kiegyenlítő tározó és gépészeti aknát is kialakítanak, cserélik a meglévő medencék burkolatának vízszigetelését.

A termál- és élménymedencék víz megtáplálása a városi termálkútból saját hálózaton keresztül történik, a csurgalékvíz elvezetése pedig saját hálózaton keresztül elvezetésre kerül a Kis-Rába folyóvízébe, amelyre vonatkozóan Kapuvár Városi Önkormányzat vízjogi engedéllyel rendelkezik. A medencék körül húzódó medencetestek elfolyó vízrendszere is felújításra kerül, valamint a közművezetékek részleges cseréje és a közműaknák korszerűsítése is megtörténik, ami indokolttá teszi a medencék körüli térkő burkolat cseréjét is.

A munkálatok már nagyon időszerűek, mert a fürdő (közepes) online értékelései között az alábbi észrevételt is olvashatjuk: „A gyógyvizes medence értékelhetetlen lepusztult , más helyen a hatóság bezáratja az ilyet.” Szerencsére a fejlesztés után ez már idejét múlt lesz és minden fürdőző örülhet majd a megfelelő színvonalú fürdőnek.

A Kapuvári Flóra Strand- és Termálfürdő története

A kapuvári Flóra Strand- és Termálfürdő első medencéjét 1981-ben nyitották meg a fürdőzők, elsősorban a kapuvári és környékbeli lakosok részére. – írja a város honlapja. A 400 m2 vízfelületű úszómedence vízforgató berendezéssel ellátott, tisztított vezetékes ivóvizet tartalmaz, hasonlóan az 1982-ben elkészült 200 m2 nagyságú tanmedencéhez és 2 gyermekpancsolóhoz.

A kapuvári termál gyógymedence

A városi strand 1983-ban azután vált termálfürdővé, hogy megnyitották a termál gyógymedencét is. Miután az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a helyi termálvíz a mozgásszervi betegségek gyógyító hatása mellett légzőszervi betegségek okozta panaszok enyhítésére és gyógyítására is alkalmas, a fürdőben megépült egy inhalációs rőzsekunyhó is.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben