Csillaghegyi Arpad forrásfürdő csúszda

Kedvezményes fürdő- és strandhasználat nyugdíjasoknak és gyermekeknek

by Kassay Tamás

Együttműködést írt alá Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója,
valamint dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. A két fél ezúttal a gyermekek mellett a nyugdíjasoknak szeretne kedvezni, hiszen meggyőződésük, hogy az úszás és a gyógyvizes fürdők szerepe ebben a korosztályban kiemelt fontosságú az egészség (és a fiatalság) megőrzése érdekében.

A III. kerület támogatja a nyugdíjas- és gyermeklakosság fürdőzését a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egyes fürdőiben.

Az együttműködés értelmében különféle kedvezményekre jogosultak a nyugdíjas-, illetve gyermekkorú kerületi lakosok.. Az eredeti ár és a kedvezmény különbözetét Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat finanszírozza.

kedvezményes fürdő strandhasználat nyugdíjas gyermek Óbuda-Békásmegyer
Borosné Szűts Ildikó és dr. Kiss László a bejelentéskor. Fotó: Szecsődi Ramóna, Spabook
  • A kerületi nyugdíjasok május 19-től 1000 Ft-os kedvezményes jegy megvásárlása ellenében használhatják a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda fürdő normál napi belépőjeggyel igénybe vehető szolgáltatásait (beltéri gyógymedencék, kültéri élménymedence, úszómedencék, szaunák). A kedvezmény csütörtöki napokra érvényes, amelyhez az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménynél átvehető voucher (egyszer használatos jegy) szükséges. Az egyszeri belépésre jogosító jegyek kiosztására minden héten hétfőn, 8.00 és 16.00 óra között kerül sor az Óbudai Szociális Szolgálató Intézmény Kiskorona utcai székhelyén (1036 Budapest, Kiskorona u. 3.).
  • Szintén a kerületi nyugdíjasok számára érhető el a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszodában 800 Ft-os kedvezményes jegy, amelynek megvásárlása ellenében használhatják az uszoda és a wellnesszóna belépőjeggyel igénybe vehető szolgáltatásait. A kedvezmény keddi és csütörtöki napokra érvényes május 19-től.

A kedvezmények nyugdíjas-igazolvánnyal és a harmadik kerületi lakóhelyet tartalmazó érvényes lakcímkártyával érhetőek el.

Életkortól függetlenül a III. kerületi lakóhelyet tartalmazó érvényes lakcímkártyával rendelkező lakosok 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyet a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszodába, a Római Strandfürdőbe és a Pünkösdfürdői Strandra.

Egyszeri ingyenes belépőt kapnak a III. kerület végzős középiskolásai a Római Strandfürdőbe.

A BGYH Zrt. továbbá csatlakozik a kerület „Na mi a pálya?” önkormányzati programhoz, ami alapján a kerület végzős középiskolásai egy alkalommal ingyenesen pihenhetnek a Római Strandfürdőn is.

„Társaságuk kiemelt figyelmet fordít a kölcsönös előnyökön járó kerületi együttműködésekre. Öröm számunkra, ha minél több régi és új vendéget tudunk vendégül látni fürdőinkben.”

– hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó az aláíráskor.

Dr. Kiss László kiemelte, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat számára rendkívül fontos a kerületiek egészséges életmódjának támogatása, és hogy ebben a törekvésében az önkormányzat a BGYH Zrt.-ben együttműködő partnerre talált.

A kedvezménycsomag kialakítása az Önkormányzat részéről 50 millió forintot igényelt, amelyet az elmúlt két évben nagyon fegyelmezett és tudatos pénzgazdálkodás előzött meg.

Összességében tehát elmondható, hogy megvalósul az önkormányzat és a BGYH nemes célkitűzése, hogy megteremtse a lakosok minőségi életvitelének kialakításához és kiteljesedéséhez szükséges feltételeket a lehető legszélesebb körben.

Reméljük, hogy minél többen fognak élni a lehetőséggel!

Érdekelnek a fürdős és wellness hírek? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben