Kiderült, hogy melyek Magyarország kincsei 2023-ban

by Kassay Tamás

A Magyar Fürdőszövetség 2023. őszi közgyűlése rekordérdeklődés mellett zajlott kedden és szerdán Bükfürdőn a Greenfield Hotel Golf & Spa-ban. Az eseményen – amelyről a Spabook szakportál személyesen tudosít – 242 regisztrált résztvevő vett részt, és számos szakmai kiállító is megjelent. A rendezvényen bejelentették, hogy mely helyek és attrakciók nyerték el a Magyarország kincsei védjegyet 2023-ban.

A Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlése 2023-ban rekord számő résztvevőt vonzott

A Fürdőszövetségi közgyűlést Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ügyvezető igazgatója nyitotta meg, és kiemelte, hogy 242 regisztrált résztvevővel az eddigi legnépszerűbb közgyűlésen vehetnek részt a szakmai tagok.

A rendezvényen megjelent Somogyi Gábor, a Szlovák Fürdőszövetség és Kurt Kaufmannt, az Osztrák Fürdőszövetség vezetője, Vámos Zoltán Vas vármegye főispánja is, valamint előadást tartott Juhász Szabolcs, az MTÜ Turizmusszakmai igazgatója a hatékony adatfelhsználás lehetőségeiről.

A Büki Gyógyfürdő a gyógyászati szolgáltatásokra fókuszál jövőre

Magyar fürdőszövetség közgyűlés 2023 ősz

Németh Sándor, Bük polgármestere kiemelte, hogy Bük jól sáfárkodott a turizmusból származó adóforintokkal és a felelős gazdálkodás alapozta meg azt, hogy a járvány, majd pedig a rezsiválság okozta nehéz időszakban a város turizmusa fenntartható legyen.

Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. ügyvezetője elmondta hogy a Bükfürdő Thermal & Spa gyógy-, strand- és élményfürdő 2023-ban több, mint 500.000 vendéget fogadott és várhatóan 2024 tavaszán érkezhet majd a 40 milliomodik fürdőző a szaunavilággal, wellnesscentrummal és gyógyászati részleggel is rendelkező komplexumba.

A büki gyógyfürdő 2024-ben nagy fókuszt helyez a gyógyászati szolgáltatásokra, az egészségmegőrző és rehabilitációs kezelésekre.

Először adták át a Magyarország kincsei védjegyet

Magyarország kincsei védjegy használatára feljogosító oklevelet Liziczayné Kovács Zsófia, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület  ügyvezetője adta át a fürdőszövetségi közgyűlés keretében az alábbi attrakcióknak:

  • Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő – élményfürdő 5*, gyógyfürdő 5*, wellnessfürdő 5*
  • Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula és Sárvár – gyógyhely kategóriában (nincs csillagozás)
  • Aquarius Nyíregyháza – élményfürdő 5*

A Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén szakmai programok segítették a tudásmegosztást

A kétnapos program során számos előadáson vehetett részt a szakmai közönség. A közös gondolkodást segítették részben technikai, részben kommunikációs, részben a fenntarthatóságról szóló előadások is.

A szerdai napon a Magyar Fürdőszövetség vezetése beszámolt az idei évi tevékenységéről és hasonlóképpen összefoglalták munkájukat a szövetség keretein belül működő szakbizottságok is, amelyek külön-külön foglalkoznak egy-egy kiemelten fontos területtel.

A marketing szakbizottság vezetője, Czinege Szilvia a BGYH értékesítési és marketing vezetője elmondta, hogy a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő vezetője, Gera Krisztián által felvázolt ötlet nyomán megvalósított országos víziposztoly csata kampányban hivatalos magyar rekordokat döntöttek a fürdők: 40 fürdő csatlakozott, 5901 fő vett részt a 15 perces mókázásban. A Hungarospa Hajdúszoboszló megdöntötte az egy fürdőben vízipisztolyozók számának rekordját, csak ott 1229-en játszottak.

Az aznapi esős idő miatt néhány helyszín hősiesen helytállt ugyan, de érthető módon a várt vendégszám elmaradt.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben