Ellipsum fürdő Miskolc nyitás árak nyitva tartás

Megnyitott az Ellipsum fürdő, képriport a nyitás napjáról

by Kassay Tamás

A miskolci Ellipsum fürdő nyitása régen várt örömteli pillanat, amit a járvány is megnehezített, viszont június 12-től nyitva állnak az ellipszis alakú medencék a fürdőzni vágyó nagyközönség számára. Elmentem és kipróbáltam az Ellipsum fürdőt: képek, nyitási információk, belépő árak következnek.

Képeken az Ellipsum fürdő nyitása

Az Ellipsum fürdő neve az építészeti koncepciót tükrözi, ugyanis az épületek és a medencék is ellipszis alakúak. Egyszerű ötletnek tűnik, de valójában szokatlan, hiszen a legtöbb medence általában kör, vagy téglalap alakú, szóval valóban egyedi a dizájn. Nézz körbe ebben a panorámaképben:

Ellipsum fürdő Miskolc nyitás árak nyitva tartás panoráma

A nyitónapon különféle programokkal várták a vendégeket. A nagyon szépen füvesített és gondozott kert nagyobbik részén családi fesztiválhangulatban telt a nap, míg a külső medence körüli területen animátorok, aqua fitness, óriás buborék show fokozta az élményeket. A bejáratnál kék-fehér léggömb kapu, bent a medencéknél lufi fal színesítette a teret, ami egyébként – ahogyan várható, példásan tiszta mindenütt.

A személyzet kedves, segítőkész és közvetlen volt, jó érzés volt velük kommunikálni akár az öltözőben, akár az éttermi résznél a dolgozókkal, akár a medencék körüli segítőkkel.

Az öltöző sok száz szekrénye között találhatók az öltöző kabinok, oldalt pedig a vizesblokkok mosdóval és zuhanyzóval, a tér másik felén pedig nagyon szép pelenkázó helyiség is rendelkezésre áll a babával érkezők számára. A zuhanyzó jól használható, kifejezetten nagyra értékeltem, hogy meleg benne a víz és nem kell fagyoskodni – na jó, egy csöppet talán túl meleg is, esetleg 1, maximum 2 Celsius fokkal hűvösebbre állítanám, úgy lenne tökéletes.

Ellipsum fürdő szolgáltatások

Ellipsum fürdő Miskolc nyitás medence
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

A kikapcsolódást és pihenést kereső vendégek kedvence a Relax csarnok lesz, amelyben 4 beltéri medence található: sakk-, pezsgő-, wellness-, és élménymedence biztosítja a feltöltődését, amit pezsgőágyak, levegőbuzgárok, sodrófolyosó, nyakzuhanyok, dögönyözők, Jacuzzi, különböző masszázsfülkék tesznek teljessé. Ebből az épületből ki lehet úszni egy 36-38 °C hőmérsékletű kültéri ülőmedencéhez. Szezonban a medence Pool Bárja hűsítő italokkal és koktélokkal is szolgál.

A csarnok emeleti galériáján található egy VIP jegy megváltásával látogatható pihenőrészleg, ami a tökéletes relaxáció lehetőségét ígéri. A beugró mellé koktél is jár, amit a nyugágyak melletti dizájnos kis asztalra helyezhetünk el magunk mellé. Az egész csarnokban relax zene szól, ami mindenki számára plusz élményt ad, tényleg más így fürdőzni, hogy valami megy a háttérben. Emlékeim szerint remek zongora dallamok töltötték be a teret.

Ellipsum fürdő Miskolc nyitás nyitva tartás
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

A Ramazuri medence a legmodernebb csúszdákkal vár, amik elképesztően látványosak csúszás közben, de nem is az a legnagyobb, hogy színesek, hanem az, hogy van, amelyikben VR szemüveggel lehet lejönni. Van pontgyűjtő játék is, csúszás közben el kell találni különféle célpontokat kézzel, és minden sikeres érintés után a rendszer számolja a megszerzett pontokat. Biztosan lesznek, akik versenyszintre fejlesztik majd az itteni csúszdázásukat. Ez már a 21. századi csúszdázás, nekem még más jutott anno az óvodában.

A legkisebbek birodalma a Liliput csarnok, ahol a beltéri gyermekmedence egész évben várja a gyerkőcöket, akik a spray parkban ritkán látott játékokkal, színes gyermekcsúszdákkal, vízköpőkkel fáraszthatják le magukat.

A hely gyermekbarát jellegét erősíti, hogy a kisgyermekes családok kényelmét szolgálandó, a medencetéren kívül található egy modern játszószoba külön pelenkázó helyiséggel, szoptatási lehetőséggel. Hétvégén 2 turnusban, hétköznap napi 1 alkalommal a játszószobában gyermekfelügyelet is elérhető a 6-12 év közötti korosztály részére. A szolgáltatás ára mesefilm vetítést, nassolnivalót és üdítőt is tartalmaz a gyermekeknek.

Ellipsum fürdő árak, belépők

Miskolc Ellipsum fürdő nyitás megnyitó

Az Ellipsum fürdő árak többfajta szolgáltatást takarnak, van belépő jegy, ami kizárólag az Élményfürdő részbe érvényes és van úgynevezett ALL IN belépő, ami az Élményfürdő mellett a szomszédos területen, másik épületben található Wellness, Fitness és Strandfürdő látogatására is jogosít – utóbbi esetében erről kizárólag szezonban beszélhetünk augusztus 31-ig, hiszen a strand télen nem üzemel. Kedvezményes jegyek is vannak, ezek közül kiemelem a Miskolc Pass által nyújtott kedvezményt, ami érthetetlenül jó, ugyanis ingyenes belépőjegyet biztosít az Ellipsum élményfürdőbe!

Ellipsum fürdő árak belépőjegyek jegyárak Miskolc
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport.

Ingyenes belépő az Ellipsum fürdőbe: hogyan?

A helyiek, illetve a turisták számára is létezik úgynevezett Miskolc Pass (24, 48, 72, 120 órára), aminek a 24 órára érvényes verziója 5990 forintba kerül és 16 attrakcióhoz nyújt ingyenes belépést, többek között az Ellipsum fürdő mellett a Barlangfürdő és sok egyéb is ingyen látogatható, a tömegközlekedés pedig ingyenesen használható. A Barlangfürdőbe 5000 forint az egész napos, illetve 3500 forint a 3 órás jegy, ami azt jelenti, hogy délelőtt érdemes elmenni oda, délben pedig át az Ellipsumba, és az egyiket lényegében ingyen kaptuk meg. Figyelem: a Barlangfürdő még nincsen nyitva, de hamarosan indul, arról is be fogok számolni.

Ellipsum fürdő nyitva tartás

Minden nap 10:00 – 20:00
Pénztárzárás 19:00
Medencék zárása 19:30

Sok sikert kívánok az Ellipsum fürdő karrierjéhez, legyen a város büszkesége, megfelelő partnere és társa a Barlangfürdőnek, ami pedig a környék ékessége. Együtt nagyra emelhetik a várost, de feladat még van, a fejlődés itt nem állhat meg, újra és újra innoválni, építeni, fejleszteni kell, ahogyan az a versengő világunkban természetes.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek Facebook csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdők érdekelnek, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.
Amennyiben hasznosnak és alaposnak találod az oldal híreit, és módodban áll, köszönöm, ha támogatod, hogy fennmaradjon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben