Mórahalom vidéki fürdők nyitvatartása

Hamarosan kezdődhet a mórahalmi Szent Erzsébet Fürdő energetikai korszerűsítése

by Kassay Tamás

Mórahalom városa újabb lépést tesz a fenntarthatóság és az energiahatékonyság felé, a Szent Erzsébet Gyógyfürdő jelentős energetikai korszerűsítésének köszönhetően, amelyre Mórahalom kiírta a közbeszerzési eljárást. A projekt keretében a fürdőkomplexum számos berendezése újul meg, a legkorszerűbb technológiák felhasználásával.

A korszerűsítés több területet ölel fel, egyik része a medencék vízforgató rendszerének modernizálását foglalja magában, beleértve a szűrő- és keringető szivattyúk teljes körű cseréjét. A beavatkozás célja a kiváló vízminőség garantálása és az energiafogyasztás csökkentése.

A fűtési rendszer frissítése a második nagy elem, amelyben a fürdő fűtési keringető szivattyúinak cseréje történik meg. Az új szivattyúk energiahatékonysága és a hőmérséklet-szabályozás pontossága révén jelentős megtakarítást eredményez a fürdő üzemeltetése során.

A projekt harmadik nagy területe a légkezelő berendezések cseréjével zajlik, amely magában foglalja a komfort és párátlanítás javítását célzó legújabb technológiájú légkezelők telepítését. Ez a lépés különösen fontos a fürdő belső klímájának optimalizálása és az energiafogyasztás csökkentése szempontjából.

A tanmedence vízforgató rendszerének korszerűsítése, valamint az UV berendezések telepítése a víztisztaság további javítását szolgálja. Ezek az intézkedések nemcsak a fürdőzési élményt teszik kellemesebbé, de hozzájárulnak a vízkezelési folyamatok hatékonyságának növeléséhez is.

Végül, de nem utolsósorban, a légfüggönyök és a tanuszoda padlófűtésének telepítése is része a korszerűsítésnek. Ezek a fejlesztések egyrészt a látogatói kényelmet szolgálják, másrészt a hőveszteségek minimalizálásával az energiafogyasztást is csökkentik.

Összességében a Mórahalom Szent Erzsébet Gyógyfürdő energetikai korszerűsítése nemcsak az üzemeltetési költségek csökkentését célozza meg, hanem egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé is elmozdítja a fürdőt. A projekt hosszú távú hasznokkal kecsegtet mind a fürdő látogatói, mind a környezet számára, biztosítva, hogy Mórahalom továbbra is élvezhető és vonzó úti cél maradjon a wellness és gyógyturizmus terén.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben