Naperőművet épít a Harkányi Gyógyfürdő, hogy a 600 milliós villanyszámláját csökkentse

by Kassay Tamás

Két sikeres pályázat eredményeképp összesen több mint 820 millió forint támogatást nyert a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Az egyik pályázatból naperőmű telepítésébe fognak, aminek nyomán a harkányi fürdő a villamosenergia-fogyasztásának közel 20 százalékát saját megújuló energiából fogja tudni fedezni.

Az egyik pályázat 306 millió forintot biztosít arra, hogy egy 490 és egy 50 kilowatt teljesítményű naperőművet építsenek az önkormányzat által kijelölt városi tulajdonban lévő – turisztikailag nem hasznosítható – területen, valamint a fürdő régi irodaépületének tetején. – adta hírül a Bama.

Idén 70 millió forintról 600 millió forintra növekedett a Harkányi Gyógyfürdő villanyszámlája. 120 milliót tudnak megtakarítani belőle, ha elkészül a naperőmű.

A másik pályázat keretében 514 millió forint támogatást nyert a gyógyfürdő turisztikai fejlesztések megvalósítására. A beruházással egy új, modern, készpénzmentes beléptetőrendszer telepítenek, valamint a strand területén a vendéglátás minőségét fogják javítani és egységesítik az arculati elemeket is, hogy a vendégeket a mindig rendezett, virágos park mellett ehhez méltó épített környezet is várja.

Fürdős hírekkel, információkkal, akciókkal vár a Gyógyfürdők csoport, csatlakozz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben