Pesterzsébeti fürdő

by Waterfan

Egyedülálló jódos-sós vizével gyógyít és kényeztet a különleges hangulatú, felújított fürdő Pesterzsébet büszkesége, a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő. Lássuk, milyen lett!

Budapest legújabb és szerintem legdizájnosabb fürdője két részletben nyílt meg. A szaunavilágot tartalmazó kisebbik rész 2018 év végén, a wellness és a strand pedig 2019 nyár közepén nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt. Nagyon vártam már, hogy újra megnyisson a hullám medence, mert 6 éves koromban ez volt az első, ahol kipróbálhattam a nagy-nagy hullámokat és játszhattam bennük széles vigyorral az arcomon. Évtizedek teltek el azóta, de újra itt van és most meg is mutatom exkluzív fényképeken!
Ebben a cikkemben csak a legújabb részeket járom körbe, mert fél évvel ezelőtt már írtam a többiről, itt olvasható el.
A második fázisban elkészült stranddal, valamint a teljesen új wellness részleggel együtt a fürdő kapacitása nyáron meghaladja a 2000 főt. Ingyenes parkoló várja az autóval érkezőket, nagyjából 120 autó fér el az épület előtti parkolóban és közvetlenül az utcafronton.
Az egyik legnagyobb újítás, hogy a Szaunavilág látogatható külön szaunajeggyel is. Úgy érzem, nagy igény van erre a fajta belépő típusra, én is gyakran fogom ily’ módon látogatni a helyet.
Ugorjunk is mindjárt bele a vízbe, aztán később megmutatom az öltözőt, meg a mosdókat is, de először az egyik kedvenc képemmel festeném meg az alaphangulatot.
Pesterzsebet wellness medence
Nem tudom, kinek min akad meg a tekintete, de felhívnám a figyelmet egy remek építészeti megoldásra, ami nem más, mint a medence szélén a feszített víztükröt biztosító egyedien kialakított víznyelő. Egyszerűen zseniális, és ezzel egy csapásra megkülönbözteti magát a hely a többi fürdőtől. Kis térkockákban elhelyezve 4 darab nyugágyas pihenők ölelik körbe a központi térben fekvő wellness medencét. Ezekről nekem a színházi páholy jut eszembe, ahova úgy külön tud vonulni az ember a családjával és az a rész akkor csak az övé. Itt olyan, mintha egy kis saját mini tengerpartja lenne a szerencséseknek, akik ott tudnak fogni 1-1 ágyat.

Ilyen belülről nézve. Külön jópofa, hogy többféle színűek ezek a kuckók, itt most éppen zöld, de van kék is. Ez a színhasználat hivatott oldani a szaunavilágban uralkodó sötétszürke színvilágot, ami kissé megosztja a látogatókat. Számomra pontosan emiatt a sötétre festett, a lámpák fényével nagyszerű fény-árnyékot játszó falak adják meg a hely intimitását, és ezzel az extra vonzerejét. Más fürdőkben nem szoktam tudni annyira relaxálni, inkább csak hotelek wellness részlegeiben, mert túl világosra vannak festve. Ez a Fürdő most megadja azt az élményt, amit a szerencsések érezhetnek egy wellness hétvége alkalmával, ha jó szálloda jó fürdőjébe utaznak el. Simán van 4 csillagos ez itt, néhány dologban az 5 csillagot is megadnám neki, például a már-már koncert hangzású gőzkabin abszolút megérdemli.
Pesterzsebet wellness medence pihenes
Az anyaghasználat szintén csillagos 5-öst érdemel, rengeteg gránit, és sok-sok szép, színes csempe, amerre a szem ellát, szuperhangulatos világítással. Ha pedig már a minőségnél járunk, akkor álljon itt pár kép a nagyon nem átlagos szaunáról, ami történetesen nem fenyő lambériából készült, mint a nagy átlag. Szívdobogtatóan gyönyörű ránézni is, hát még belélegezni az illatát, amikor belép az ember!
Pesterzsébet fürdő szauna
Amíg a szülők szaunáznak (felváltva persze!), a gyerekek számára is van ám hely, kint is és bent is. A Soroksári Kis-Duna partjára nyílik csudazöld kilátás a hatalmas üvegfalon keresztül. A medence hátfalán pedig kézzel kirakott mozaik rajz-festmény gondozza tudat alatt a gyermekek kreativitását.
Pesterzsébet gyermek medence
Képzelem, ha kicsi koromban ilyen menő figurákat láttam volna, mindjárt mennyire jól eljátszottam volna mondjuk valami repülőgépes jelenetet a medence egyik sarkában. A vízmélység egyébként csak néhány centi, tényleg pancsolásra és játékra való ez a medence.
Pesterzsébet gyermek medence jatszo
Tegyünk is egy kis kitérőt a kinti részhez, ahol kishajó várja a gyermekeket, a medence fölött kifeszített árnyékoló vitorlákkal. Itt is van még néhány játék-élmény elem, az egyiket amolyan zuhanyzó fejnek néztem, időnként jön belőle a víz.
Pesterzsebet gyermek medence fürdő
Az apróságok mellett gondoltak az idősebb vendégekre is, valamint mindazokra, akik kifejezetten pihenni szeretnének. Az alábbi képen az úgynevezett relax, pihenő medence látható, ami azzal biztosít pihentető élményt, hogy egyáltalán nincsen benne élményelem, így nincsen géphang sem. Van helyette Duna part, kilátás, naplementére tájolás, sakktáblák a vízben és kényelmes pihenőpadok a víz alatt, amiken lehet terpeszkedni.
Pesterzsebet relax medence
Közel hozzá, az épület másik sarkán van a wellness medence kültéri része, ami kiúszón keresztül télen-nyáron elérhető. Ebben már helyet kaptak dögönyözők és persze hasonlóan jó a kilátás, mint fentebb.
Pesterzsebet wellness medence kültéri
Ha a kinti részből picit elvágyódnánk egy csendes, nyugodt, kellemesen meleg helyre, akkor örömhír, hogy tepidárium is van, amit a „helyiek” csendszobának hívnak. Kettő is van belőle, egyébként.
Pesterzsebet tepidarium
Örömteli, hogy a mellékhelyiségek is méltó burkolatot kaptak, ezek is több színűek, kék és narancssárga mintha egy kedves Republic dal ihlette volna.
Pesterzsebet jodos sos
A folyosók végig gránit burkolatot kaptak, ami ritka igényes anyaghasználat ekkora terület esetében. Jó érzés érzékelni magunk között a természetességet, kő, fa, víz formájában.
Pesterzsebet jodos sos fürdő
Büszkék lehetünk a Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Stranfürdő komplexumára, mert jó minőségű, bátor és előremutató a dizájnt illetően, széles körű szolgáltatásokat nyújt, és ami talán a legfontosabb: nem csak kedvelni, nem csak szeretni, hanem rajongani is lehet érte. Nekem a kedvence fürdőm Budapesten. Ha szívesen részt vennél itt egy különleges, gépház bejárással egybekötött éjszakai wellness alkalmon, akkor ne felejts el itt regisztrálni.

 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben