Történelmi léptékű turisztikai fejlesztés indul Tiszavasváriban

by Waterfan

Tiszavasvári 2,5 milliárd forint kormányzati támogatásban részesül, amelyből a Tiszavasvári Strand fejlesztése mellett egy 50 szobás gyógyszálloda is épül.

Új szálloda épül a Tiszavasvári gyógyfürdő mellett

A város polgármestere, Szőke Zoltán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy minden korábbinál nagyobb, történelmi léptékű turisztikai fejlesztés indul. Magyarország Kormánya 2,5 milliárd forintos támogatást nyújt a kisvárosnak, hogy abból a Szentmihályi fürdő fejlesztése mellett egy 50 szobás gyógyszállót is megépítsenek. Látványtervek értelemszerűen nincsenek még, képet nem tudok mutatni.

A tiszavasvári fejlesztés illeszkedik az MTÜ által ismertetett stratégiába, amely az ország területén 11 kiemelt turisztikai térséget határozott meg. A Tokaj-Nyíregyháza turisztikai térségben további települések, például Tiszadada, Tiszadob, Tiszalök, Rakamaz is számíthatnak majd fejlesztésekre.

A Tiszavasvári strand gyógyfürdő komplexummá fejlődik

Tiszavasvári strand fürdő fejlesztés szálloda épül

Helyi szintű fürdőből regionális szintű fürdő lesz – mondta dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. Ehhez egyébként minden alapja megvan, mert a helyiek szerint:

“Olyan jó vizünk van, hogy az országban ez a legjobb.”

2018-ban el is nyerte „A helyiek kedvenc fürdője” címet az Év Fürdője szavazáson. A most bejelentett tiszavasvári fejlesztés nyomán a fürdő is bővülhet majd.

“A fürdő területén van egy tízezer négyzetméternyi rész, amin a szállodaépítés megvalósul. […] Első körben a gyógyszálló épül meg 50 szobával, szaunaházzal, szaunavilággal, sportolásra is alkalmas lehetőségekkel, beltéri medencékkel, de ehhez szorosan szeretnénk kapcsolni egy fürdőfejlesztési tervet is”

Szőke Zoltán polgármester

A Tiszavasvári strandfürdő – másik nevén Szentmihályi Gyógyfürdő -, nem csupán termálvízzel, hanem különleges gyógyvízzel rendelkezik. Ez a gyógyvíz alkáli-hidrogén-karbonátos hévíz, egyéb jellemzője: fluoridion, jodid-és bromid tartalom, metabórsav, metakovasav. Összetétele, hatásfoka – a híres harkányi víznél 11-szer magasabb sótartalma – alapján méltó gyöngyszeme az európai és hazai gyógyvízkincsnek. (forrás)

A létesítmény gyógyvize nemzeti értéknek számít a 2012. évi XXX. törvény, az úgynevezett hungarikum törvény alapján, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár hivatalosan is megyei értékké nyilvánította.

A Tiszavasvári strand ellátását biztosító kút 1175 méter mélyről feltörő 65 °C-os gyógyvize jó hatással van a
mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati, valamint bőrgyógyászati betegségekre. Ezek mellett kiváló gyulladáscsökkentő, értágító és anyagcsere javító hatással is bír, valamint urulógiai problémákban és ízületi gyulladásban szenvedőknek is jó gyógyír. Mindezeken felül segíti a sebgyógyulást és megakadályozza, hogy a koleszterin lerakódjon az érfalakon, ezáltal javítja a szív-és keringési panaszokat is.

Kiről kapta a nevét 1952-ben Tiszavasvári?

Tiszavasvári az ország keleti részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fekszik. A város egyedi különlegessége a város határában található gazdag termál-és gyógyvízkincs, amire ráépült a Szentmihályi Gyógyfürdő, amely nevében őrzi az 1950-ben Szentmihály és Tiszabüd egyesülésével létrejött elődtelepülés, Büdszentmihály emlékét. A város mai nevét 1952-ben kapta Vasvári Pál emlékére.

Érdekelnek a fürdős, gyógyfürdős témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős beszámolókról, eseményekről. Elég részletes volt a cikk? Ha szerinted is minőségi, akkor oszd meg, és segítsd, hogy eljusson másokhoz is!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
okl. turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben