Új termálvizes wellness nyílt Budapesten: V30 Belvárosi Sportközpont (videóval)

by admin

Sport- és élményközpont nyílt V30 Belvárosi Sportközpont néven a Vadász utca 30. szám alatt. Az új létesítményben a sportpályákon kívül 4 pályás, 25 méter hosszú medence, tanmedence és wellness részleg is várja a vendégeket. A wellness medencéjét saját termálvizes kút táplálja, így tehát elmondhatjuk, hogy Budapest új termálvizes fürdővel gazdagodott, még ha nem is beszélhetünk termálfürdőről.

Megnyílt a V30 Belvárosi Sportközpont

Egyelőre próbaüzem formájában nyílt meg a Belváros új sport- és élményközpontja, amit ezidő alatt csak az V. kerületben élők használhatnak, ők viszont ingyenesen. Amint a próbaüzem befejeződik, megnyílnak a kapuk a nagyközönség számára is, várhatóan szeptember 1-jétől.

Az épület homlokzatát az emberi izomrostok motívuma teszi különlegessé, a házat Skardelli György, Kossuth-díjas építész tervezte. Mint az az V. kerületi önkormányzat közleményéből kiderül, az épületben megjelenik a kerület által fontosnak tartott és az elmúlt években mindinkább láthatóvá váló zöld, ökológiai szemlélet is. A létesítmény alacsony energiafelhasználású, saját termálkúttal, illetve a tetőre telepített napelemparkkal is rendelkezik. 

V30 Belvárosi Sportközpont nyitás dupla homlokzat

Az energiahatékonyság jegyében kettős homlokzattal valósították meg az épületet, ami azt jelenti, hogy a valódi homlokzat elé feszített fém-üveg szerkezet az épület teljes magasságában végigfutó fényudvart hoz létre, ezáltal a természetes fény eljut a földfelszín alatti szintekre is, továbbá közreműködik az épület energetikai rendszerében is.

A beruházás részeként fúrtak egy 800 méter mély termálkutat is amelynek feltörő vizét a fürdőzés mellett az épület fűtésére, a medencék vízének melegítésére is használják.

V30 Belvárosi Sportközpont wellness termál nyitás

Különleges építészei megoldások a V30 Sportközpont épületében

Az épület alapterülete nagyon kicsi, mindössze 35 X 19 méteres telken helyezkedik el, ami nagyjából egy családi ház számára lenne ideális, de kreatív tervezéssel és ügyes megoldásokkal megsokszorozták azt, amit a terület első ránézésre lehetővé tett:

V30 Belvárosi Sportközpont függesztett medence
Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglal, mint például az úszómedence fölé függesztett tanmedence vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai.

V30 Sportközpont szolgáltatások

 • 4 pályás, 25 méteres medence
 • tanmedence
 • termálvizes wellnessrészleg
 • szauna (finn, infra, bio)
 • gőzkabin
 • Jakuzzi
 • röplabdapálya
 • kosárlabdapálya
 • tollaslabdapálya
 • teqball asztalok
 • fitneszközpont
 • sportstúdiók: (jóga, aerobik, funkcionális edzés)
 • Budapest 2. legmagasabb mászófala

Videó bemutatón a V30 Belvárosi Sportközpont épülete

Még a megnyitó előtt tett közzé a kerület polgármestere egy videót a közösségi portálján, amiből viszonylag teljes képet kaphatunk arról, hogy mit is kínál a hely.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha a turizmus hírekről is szívesen olvasol, akkor ajánlom figyelmedbe a Turizmus hírek csoportot.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben