Szolnok Véső úti strandfürdő máv strand termál medence

Megújult és megnyitott a Véső úti Strandfürdő (videóval)

by Waterfan

A hosszú évek óta zárva tartó, egykori MÁV strand immáron megújulva fogadja a fürdőzni vágyó vendégeket Szolnokon – szúrta ki a Travelo. Frissítés: 2021. május 22-től újra fogadja a vendégeket a pandémiás bezárás után!

Bár a strandidő már régen elmúlt és a téli szezonba éppen befelé haladunk, szerencsére ez nem jelent akadályt, mert a szolnoki strand termálmedencével is rendelkezik, valamint a fedett 50 méteres úszómedence egész évben biztosítja az úszás lehetőségét. Igaz, ami igaz, a nyári szezonban majd lesznek még olyan szolgáltatások, amik télen nem működnek.

Véső úti Strandfürdő Szolnok, egykori MÁV strand

A szolnoki strand a téli szezonban ezekkel a medencékkel vár:

  • 50 méteres fedett úszómedence (24-27 °C): 6:00-22:00 óra között látogatható.
  • Kültéri termálmedence (35-36 °C): 6:00-18:00 óra között látogatható.

A helyiek nagyon pozitívan nyilatkoztak a helyről és a videón az is látható, hogy a termálmedence egyáltalán nem kicsi, sőt!

2020. október 31-ig csak napijegy váltható, utána pedig átállnak kizárólag 10 alkalmas bérlet árusítására november 1. és december 31. között. A fürdő oldalán a járványhelyzettel indokolják ezt, én a magam részéről nem látok összefüggést, hogy járvány közepette miért kellene valakinek 1 úszás miatt 10 alkalmas bérletet váltania, főleg úgy, hogy az esetlegesen megmaradó alkalmakat nem lehet átvinni 2021-re. Ez egyben tehát azt is jelenti, hogy év vége előtt, amikor az emberek tömegesen mennek szabadságra és esetleg úsznának egyet, nem tudnak elmenni 1-2-3 alkalommal, mert meg kell, hogy vegyenek egy olyan bérletet, amit december 31. után nem tudnak tovább használni.

Aki tudja, hogy mi a megfejtés erre a furcsa árazásra, jelezze és frissítem a cikket.

Szolnoki Véső úti Strandfürdő belépő árak

Jegyvásárlás mindennap este 21:00-ig lehetséges, a medencét 21:30-ig kell elhagyni.
A pénztár telefonszáma: 0620-472-3801

Belépő típusaÁr
Felnőtt egész napos        2 000 Ft
Felnőtt egész napos Szolnokiaknak        1 700 Ft
Felnőtt kedvezményes delelőtti / délutáni        1 500 Ft
Diák / nyugdíjas        1 300 Ft
Diák / nyugdíjas kedvezményes délelőtti / délutáni        1 200 Ft
Családi jegy*        5 000 Ft
Családi jegy Szolnokiaknak*        4 000 Ft
*legalább 2 felnőtt 2 gyerek,
vagy 1 felnőtt 3 gyerek
 
További részletek és bérletek itt.

A Véső úti strand története

szolnoki strandfürdő 50 méteres úszómedencéjét 1926-ban kezdték el építeni a Véső úton, a Szolnoki MÁV saját erejéből és szervezésében.
1929-re megépült az állandó tribün épülete, amelyben helyet kaptak az öltözők, a kabinok, és a zuhanyzók. A lelátót az épület tetején alakították ki, 1000 néző számára biztosított rálátást a medencére.

A létesítmény kisebb-nagyobb kihagyások mellett 1985-ig működött teljes üzemben, de sajnos egyre rosszabb állapotba került. Közművei korrodáltak, a medencék falai megrepedtek, a hidroglóbusz életveszélyessé vált, a vizet biztosító kút folyamatosan eltömődött, végül már a jogszabályi előírásoknak sem tudott megfelelni és 2003-tól hosszú évekig teljesen használaton kívülre került.

Szolnok korábban 4 strand számára is otthont adott, napjainkban már csak a Tiszaligeti strandfürdő üzemelt, azonban 2019 augusztusában ezt is bezárták, hogy grandiózus, 7,7 milliárd forintos felújítás után, nagyjából 20 hónap elteltével újra megnyissa majd medencéit. Ha minden jól megy, 2021 nyarán már kipróbálhatjuk!

És hogy milyen szállások vannak Szolnokon? Itt körülnézhetsz közöttük, jó tervezgetést!

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.
Oszd meg a cikket, ha szerinted is elég részletes volt!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben