Hungarikum Hotel Lakitelek

Átadták a négycsillagos Hungarikum Hotelt

by Kassay Tamás

Átadták a kiemelt kormányzati beruházásként megvalósult, négycsillagos Hungarikum Hotelt pénteken a Lakiteleki Népfőiskola területén. Az új szálloda 8 milliárd forintból valósult meg.

A Hungarikum Hotel 79 szobás superior szálloda, a népfőiskola és Lakitelek ékköve. – mondta Lezsák Sándor a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke. Lezsákné Sütő Gabriella, a népfőiskola igazgatója kiemelte: a 2 év alatt felépült szálloda, hasznosítja a helyi termálvízből adódó lehetőségeket is és 80 új munkahelyet teremtett. Célja a népfőiskolai hálózat támogatása, a szervezet önfenntartóvá tétele.

A Hungarikum Liget mintegy 40 létesítményének működtetéséről, fenntartásáról 275 alkalmazott gondoskodik. Velük szemben ugyancsak nagy a felelősségük munkáltatóként, hiszen vonzó és egyben az eredeti elképzeléseket szolgáló munkakörülményeket kell biztosítaniuk minden kollégájuknak. – mondta Lezsák Sándor.

Az új lakitelki szálloda épületét egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte.

A komplexum szokatlan formája ölelő kart szimbolizál és nem csupán formájában, de tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit, hozzájárulva ezzel a honi hagyományok és értékek széleskörű megismertetéséhez, a nemzeti összetartozás erősítéséhez. A szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket, a hotel hangulata pedig klasszikus eleganciát tükröz, amelyet modern technológiai megoldások ötvöznek. Jövőbeni szándékaik egyike a gyógyszálló minősítés megszerzése, továbbá 2023-ban várhatóan egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében.

Hamarosan TB-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz a szálloda. A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik és terveik között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is – mondta az igazgató.

A Hungarikum hotelről készített fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben