Hotel Marina Port Balatonkenese rezsi bezárás

Újabb balatoni szálloda zár be – így ismét távolra kerül a 4 évszakos Balaton víziója

by Kassay Tamás

A balatonkenesei Hotel Marina Port 5 hónapos kényszerszünetet tart, amelynek oka részben a jelentősen visszaeső foglalási szám, illetve a rezsi költségek drasztikus emelkedése.

A nyári hónapok után októberre jelentősen csökkent mind az egyéni szabadidős, mind a vállalati rendezvények iránti érdeklődés a balatonkenesei szállodában, ezért, valamint a megemelkedett energiaárak miatt a bezárást tervezik – mondta a négycsillagos Hotel Marina Port igazgatója, Szijártó Csaba a Magyar Szállodák és Éttermek szeptemberi Trendriportjában.

Az igazgató nyilatkozata szerint bár augusztusban elérték a 94 százalékos szobafoglaltságot, amely meghaladta a járvány előtti, 2019. augusztusi 93 százalékos szintet, a nyári szezon után, októberre bezuhant az érdeklődés. Az előzetes foglalási számok és érdeklődések alapján mindössze 30%-os foglaltságra lehetett számítani.

„Emiatt azt tervezzük, hogy november elején 5 hónapra bezárunk és csak a húsvéti ünnepekre nyitunk ki ismét. A gyenge kereslet mellett a szálloda bezárásának oka az energiaárak megemelkedése”

– mondta Szijártó Csaba

A bezárás hónapjai alatt önerőből korszerűsítik az energetikai rendszert, napelemeket, hőszivattyúkat telepítenek. Arról nincsen információ, hogy a személyzetnek mi lesz a sorsa a szűk hónapokban.

A Hotel Marina Port gázszámlái 263 százalékkal rakétáztak az égbe, a villamosenergia ára 174 százalékkal növekedett egyetlen év alatt. 2023-ra már meg sem kötötték a jövőre vonatkozó szerződést a gázszolgáltatóval, mivel az 10, azaz tízszeres áron kínálta azt.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben