Buda szívében épül szálloda és irodaház egy 19. századi klasszicista épületet újjáélesztve

by Kassay Tamás
Bem Center Intercontinental Kimpton Hotel Budapest Radetczky laktanya

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás, amely a Market Asset Management Zrt. fejlesztéseként a Market Építő kivitelezésében valósul meg.

24 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelszerződést írt alá a Market Asset Management Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank, amelyből fedezni kívánják a Market Csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő cég által megkezdett Bem Center irodaház és Intercontinental Kimpton Hotel fejlesztését.


Mélygarázs, tetőterasz és spa is a Bem Center, Intercontinental Kimpton Hotel tervei között

A Bem Center irodaháznak és a mellette épülő Intercontinental Kimpton Hotelnek is otthont adó hibrid épület 2023-ra készül el a budai Bem téren az egykori a Radetzky-laktanya épületében, amely

  • “A” kategóriás irodahelyiségek mellett
  • 127 szobás boutique hotelt,
  • éttermeket, bárt, kávézót,
  • skybar jellegű tetőteraszt,
  • 402 férőhelyes mélygarázst,
  • közösségi tereket,
  • és a jelenlegi tervek szerinti day spa-t is kínál majd.

Kimpton Hotels: a tartózkodás egy másik módja

A Kimpton® Hotels & Restaurants az iparág úttörőjeként elsőként vezette be a boutique-koncepciót az Egyesült Államokban. Arról híres, hogy az utazókkal való törődés érzését nyújtja átgondolt kényelmi szolgáltatásokkal, ötletes rendezvényekkel, merész és játékos dizájnnal, valamint őszinte és személyes vendégkiszolgálási stílussal.

Jelenleg 75 nyitott Kimpton Hotel van a világban, amelyek összesen 13297 szobával várják a vendégeket. Ezek mellett 38 szálloda áll építés alatt, amelyekből a budapesti az egyik projekt. A Kimpton Hotels & Restaurantsnak ez lesz az első szállodája Közép-Európában.

„Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás. Sikerült a nemzetközi színvonalú projekt megvalósításához szükséges banki forrást megszerezni: április 12-én aláírtunk egy több mint 65 millió eurós hitelszerződést a Raiffeisen Bankkal.  A Market Csoport és a Raiffeisen Bank ezzel a hitelügylettel tovább erősíti sikeres együttműködését” 

– mondta el Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Bem téri Radetzky-laktanya klasszicista gabonatárolóként épült

A Magyar Építők azt írja, hogy a Radetzky-laktanya területén 1840-ben alakítottak ki egy klasszicista stílusban megépített gabonatárolót, majd 1897-ben Benedicty József tervei alapján átépítették az épületet kaszárnyává. Az épület a 20. században számos funkciót betöltött, de a rendszerváltás után sajnos jelentősen romlott az épület állaga, végül sok évig üresen állt.

A mostani fejlesztés során a Bem téri épület megőrzi az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát, ugyanakkor meg fog felelni a 21. század kihívásainak is.

A belső tereket a világszerte ismert amszterdami Marcel Wanders belsőépítész iroda tervezi meg.

Egy olyan különleges, ötcsillagos boutique hotellel gazdagodik Budapest, amely a történelmi múlt örökségét viszi tovább úgy, hogy mindenben megfelel a XXI. század kihívásainak. A műemlék-jellegű homlokzat mögött meghökkentő, de elegáns belső kap helyet, melynek megtervezését a világhírű Marcel Wanders studio-ra bíztuk

tájékoztat Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

A Marcel Wanders és Gabriele Chiave kreatív igazgatók által vezetett amszterdami tervezőiroda ügyfelei között megtalálható többek között a Baccarat, a KLM és a Louis Vuitton. Marcel Wanders néhány munkája a világ legismertebb modern művészeti és formatervezési múzeumaiban is látható, például a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, a párizsi Pompidou Központban vagy az amszterdami Stedelijk Múzeumban.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport, személyes kalandjaimat a blogomon követhetitek.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.