4 csillagos Radisson hotel épül a BudaPart ingatlanfejlesztésében – látványtervek

by Waterfan
Budapart Downtown hotel Radisson szálloda Budapest Kopaszi gát

Budapest egyik legnagyobb építkezése a Kopaszi-gát melletti területen zajlik, ahol az ország legmagasabb háza is már közelíti végleges magasságát. A BudaPart fejlesztése 2021 februárjában újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor megkezdődött a DOWNTOWN fantázianévre hallgató, 4. számú fejlesztési ütem. Ennek keretében hotel és irodaház funkciót is ellátó épületegyüttes jön létre. A szálloda üzemeltetője a Radisson nemzetközi szállodalánc, amely 4 csillagos business hotel szobáit nyitja meg, a különleges adottságú, teljesen új városrészben.

A Kopaszi-gát és környéke teljesen beépül. A különböző méretű és magasságú házak váltakozó dinamikája miatt hazánkban különösen izgalmasnak számító épített környezet jön létre, amely közvetlenül érintkezik a Duna partjával és a körülötte fekvő parkosított területekkel. A szálloda helyszíne meglátásom szerint tehát nem kizárólag az üzleti utazók számára lehet majd vonzó.

Új 4 csillagos Radisson hotel épül Budapesten

Szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amennyiben érdekelnek a turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek.

Budapart Downtown hotel Radisson szálloda Budapest Kopaszi-gát

A BudaPart DOWNTOWN megjelenését a KÖZTI építésziroda munkájának köszönheti, ebben az épületben kap helyet a Radisson szállodalánc legújabb, több mint 11 ezer négyzetméteres, 198 szobás business hotele, elsősorban üzleti utazók számára. A szálloda épületének legfelső szintjén Skybar kialakítását is tervezik. Érdekesség, hogy a KÖZTI tervezte a RADISSON SAS BIRDLAND RESORT & SPA 207 szobás, ötcsillagos golf és wellness szállodát Bükfürdőn, az 1991 óta működő, 18 lyukú 72 par nemzetközi minősítésű Birdland Golf & Country Club területén.

A 198 szobás szállodában 174 db standard, 24 db superior szoba mellett 175 fős étterem, konferenciatermek és fitneszterem is épül.

Gőzerővel halad előre a BudaPart projektünk, nem állunk meg a munkával, fejlesztéseinket a tervek szerint valósítjuk meg. Termékeink folyamatosan bizonyítanak, melynek köszönhetően már a negyedik ütemnél, és a teljes beruházás közel harmadánál tartunk. Célunk, hogy a főváros egyik legfontosabb irodanegyedévé váljon a BudaPart, és nagyon örülök, hogy fejlesztésünkkel a szállodapiacra is belépünk, tovább növelve üzleti partnereink kényelmét. A Radisson lánccal kötött megállapodással még tovább tudjuk emelni a városnegyed nívóját és újabb meghatározó szolgáltatással bővítjük a BudaPart portfolióját” – mondta Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.

Az irodaház rész 7 emeleten közel 8000 négyzetméteren kínál irodaterületet és 350 négyzetméteren üzlethelyiségeket, továbbá 2 szintes mélygarázst is kialakítanak, valamint földszint és egy mezzanine szint is tartozik hozzá. A BudaPart DOWNTOWN a minősítési rendszerek követelményeit szem előtt tartva valósul meg. A kialakításánál figyelnek arra, hogy az épület energia- és vízigényét minimálisra csökkentsék, több intelligens épületgépészeti megoldást alkalmaznak, valamint előtérbe helyezik a megújuló, zöld energiahasználatot is. Az épület a BudaParton megvalósuló 13 irodaház közül ez a harmadik, aminek építését már elkezdte a Market Építő Zrt. a városnegyed generálkivitelezőjeként, a komplexum átadása pedig 2023-ra várható.

Érdekelnek az utazáshoz, turizmushoz kapcsolódó hiteles hírek? Akkor Neked szól és szeretettel vár a Turizmus hírek csoport, amely egy új kezdeményezés keretében indult néhány nappal ezelőtt.

Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.