Új hotelmárka Magyarországon: indulhat a budapesti TRIBE hotel építése

by admin

Az Accor szállodacsoport új hotelmárkát vezet be Magyarországon. Közép-Európa első TRIBE hotelét a magyar Futureal Group ingatlanfejlesztő építi.

A 250 szobás szálloda Budapesten, a VII. kerületi Kertész utcában épül fel. A kivitelezés a várakozások szerint még idén megkezdődik, a munkálatok pedig akár már 2023-ban befejeződhetnek. Az Accor a világ vezető szállodaipari csoportja, csaknem 5100 szállodája és 10000 vendéglátóhelye van a világ 110 országában. A Magyarországon először megjelenő márkájukról Frank Reul, az Accor Észak-Európáért felelős fejlesztési alelnöke az alábbiakat nyilatkozta:

„A TRIBE egy alternatív lifestyle szállodamárka, amely nemzetközi dizájnerek által megálmodott modern, egyedülálló és urbánus környezetet kínál. A márka célja, hogy olyan eredeti, izgalmas és gondosan felépített élménnyel lepje meg az utazókat, ami a stílust az ár elé helyezi, így a TRIBE élen járhat a dizájnközpontú, megfizethető luxus lifestyle szegmensben. A vibráló magyar főváros és a 7. kerület tökéletes helyszínt nyújt ennek a kifinomult és kortárs brandnek. Biztos vagyok benne, hogy a koncepció elnyeri a vendégek és a helyi lakosok tetszését is”

A budapesti TRIBE hotel épületét a Puhl és Dajka Építész Iroda tervezi, amely komoly tapasztalattal bír az ilyen jellegű projektek területén. A honlapjukon megtalálható referenciák alapján ezeken a szállás jellegű épületeken dolgoztak eddig:

1988 Szálloda a Rákóczi úton
1989 Grand Hotel Corvinus Kempinski, Budapest
1995 Korona Szálló, Nyíregyháza
1996 Debrecen, Nagyerdő Konferenciaszálló
2001 Balettintézet átalakítása luxusszállodává
2005 Diákhotel, Sopron
2006 Diákhotel, Szombathely
2006 Wellness szálló, Simonpuszta tervpályázat
2007 Alacskai út Idősek otthona tervpályázat
2007 Wellness szálló, Alsópáhok
2007 Szálloda, Dísz tér, Budapest
2007 Panzió, Kammermayer tér
2007 Szálloda, Vigadó tér tervpályázat
2008 EJF Kollégium, Baja
2010 Szerb zarándokszálló, Szentendre
2015 Klotild-palota átalakítása luxusszállodává

A budapesti TRIBE hotel a környékbeliek számára is érdekes fejlesztés lehet, mert az alapvetően közösségi terek koncepciója köré épülő hotelben a helyiek által is látogatható sky bar, fitneszterem, kerékpárkölcsönzés és co-working irodabérlés is elérhető lesz.

A Futureal csoport ezzel belép a szállodapiacra is

A magyar alapítókkal rendelkező Futureal-csoportot Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon, amely alapítása óta több, mint 180, összesen 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, több mint 5 milliárd euró értékben.

„A Futureal belép a hotelszektorba, ami új fejezetet nyit a cég közel két évtizede sikeres ingatlanpiaci működésében. Az aprólékos előkészületeknek, valamint a részletekbe menő piacelemzésnek és tervezésnek köszönhetően egy kiemelkedő projekttel indíthatjuk el új üzletágunkat. Úgy véljük, hogy az Accorban megtaláltuk azt a megfelelő partnert, amellyel közösen egy izgalmas márkát vezethetünk be a hazai piacra, és egy erős, hosszú távú együttműködést is kialakíthatunk jövőbeni projektjeinkhez”

– mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

Turizmus hírek csoport Neked szól, ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben