2 esztergomi szálloda újult meg 12 milliárd forintból – bemutatkozik a Grand Hotel Esztergom és a Hotel Portobello

by Kassay Tamás
Grand Hotel Esztergom szálloda felújítás 12 milliárd forint Portobello lobby

A Grand Hotel Esztergom elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett – mondta a létesítmény befektetője, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, egyben a Grand Hotel Esztergom befektetője a hétfői sajtóbemutatón.

Grand Hotel Esztergom bemutató

 9,2 milliárd forintba került a Grand Hotel Esztergom léterhozása, amelyhez 3,2 milliárd forint támogatást biztosított a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Grand Hotel Esztergom szálloda felújítás 12 milliárd forint Portobello Hernádi Zsolt MOL
MTI/Kovács Tamás; Csatlakozz a Turizmus hírek csoporthoz!

A négycsillagos hotelben 149 szoba található, a Hotel Portobellóban 90 szoba van, a két helyszínen évente 125 ezer vendégéjszakával számolnak. A létesítményt 2 év alatt építették fel Esztergom belvárosában egy több mint 10 évig betonvázként álló, félbemaradt szálloda helyén – ismertette a városban lakó Hernádi Zsolt, akit több éve Esztergom díszpolgári címével tüntettek ki.

„Én is itt élek Esztergomban és mintegy 10 évig néztük a belvárosban a betonvázként álló, félbemaradt szálloda épületét. Sőt még háborús filmet is forgattak a helyszínen. Esztergom nem ezt érdemli, azért gondoltuk úgy, hogy ezt a szállodát be kell fejezni.”

Hernádi Zsolt

A 8 szintes, négycsillagos superior szálloda épülete 3 szint mélygarázst, 1 földszintet és 4 emeletet foglal magába.

Flesch Tamás, a szállodát üzemeltető Continental Group ügyvezetője elmondta, a két szálloda piacra lépésével hiánypótló kínálat jelent meg a térségben. Egyrészt több száz fős konferenciák is megrendezhetők a komplexumban, másrészt családi kikapcsolódásra is alkalmasak.

A szállodában megépült egy – a Pepper Élménybirodalma névre keresztelt – 700 négyzetméter területű játéktér, ami a gyerekek szórakoztatása mellett csapatépítő programok megtartására is alkalmas. Az épületben található étterem és kávézó mellett pedig az exkluzív tetőtéri Bazilika Day Spa részlege a csodálatos panorámájának és az „adults-only”, azaz gyermekmentes övezet jellegének köszönhetően zavartalan pihenést biztosít a vendégeknek.

Grand Hotel Esztergom szálloda felújítás 12 milliárd forint Portobello szauna wellness
MTI/Kovács Tamás; Csatlakozz a Turizmus hírek csoporthoz!

Könnyid László, az MTÜ általános vezérigazgató-helyettese szerint a turizmus jó nyarat zárt, júniusban 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal haladta meg a vendégéjszakák száma az előző év hasonló időszakát. Őszre is optimisták az előrejelzéseket illetően. Szeptemberre a tavalyinál 25 százalékkal magasabb a megvalósult és a foglalt belföldi éjszakák száma, a külföldi vendégéjszakáké pedig csaknem négyszeresére emelkedik – ismertette a vezérigazgató-helyettes.

Grand Hotel Esztergom szálloda felújítás 12 milliárd forint Portobello szoba
MTI/Kovács Tamás; Csatlakozz a Turizmus hírek csoporthoz!

Könnyid László tájékoztatása szerint a nyáron a korábbi időszaknál 60 százalékkal több vendég érkezett Esztergomba, 87 százalékuk belföldi volt. A foglalások 71 százalékát szállodában, 13 százalékát panzióban töltötték el.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.