Hajlakk indította be a tűzjelzőt, kivonultak a tűzoltók egy szállodához

by Kassay Tamás

A tűzjelző hamis riasztása miatt vonult ki a tűzoltóság a katowicei Novotel hotelhez, ahol a lengyelorszégi kézilabda világbajnokság több csapata is éppen a délutáni pihenőjét töltötte szombaton. – jelentette a lengyel TVP Sport-ra hivatkozva a Nemzeti Sport.

A katowicei szállodában egy algériai játékos hajlakkja indította be tévesen a tűzjelző rendszert

tűzjelző hajlakk tűzriadó Katowice kézilabda vb
fotó: Marek MrózCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons;
A turizmus világának érdekes híreiért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem sokkal déli 12 óra után tűzriadó lépett életbe a katowicei Novotelben, ahol a kézi VB előselejtező mérkőzéseken résztvevő csapatok szálltak meg. A tűzoltóság 4 járművel vonult ki a helyszínre, de néhány perc múlva kiderült, hogy szerencsére nincsen dolguk, ugyanis a szálloda személyzete addigra tisztázta, hogy téves riasztásról van szó. A tűzoltók ennek ellenére átvizsgálták azt a szobát, amelyben a riasztás történt, megállapították a történtek okát, végül lezártnak nyilvánították az ügyet.

„A riasztás a hatodik emelet egyik szobáját érintette, amelyet szinte teljes egészében az algériai csapat lakik”. A téves riasztás oka: „Az egyik algériai túlzott hajlakkhasználata”.

– számol be a sport.tvp.pl.

A tanulság tehát, hogy óvatosan bánjunk a hajlakkal, mert ha telefújjuk vele a szobát, az problémát okozhat.

A turizmus világának érdekes híreiért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben