Hotel Helikon Keszthely felújítás fejlesztés megújul újranyit

Szintet lép minőségben ez a balatoni város

by Kassay Tamás

Vannak közkedvelt helyek szerte az országban, amelyek nem bővelkednek jó minőségű szállodai szálláshelyekkel. Meglepő módon Keszthely az egyik, ahol erős hiány volt 4 csillagos szobákból. Most azonban begyújtja város a rakétákat, ugyanis hamarosan befejezdőik a Hotel Helikon felújítása és átadják az új Sirius Hotelt is, így több, mint 300 szoba lesz foglalható a jelenlegi nagyjából 10 darab (!) helyett.

Korábban már beszámoltam róla, hogy idén újjászületik a legendás balatoni szálloda, a Hotel Helikon. Jó hír, hogy a szomszédjában pedig új szálloda épül Sirius Hotel néven. A Hotel Helikon Keszthely 176 új, 4 csillag superior besorolású, minőségi szobával várja majd a vendégeket 2022 augusztus 12-től. Foglalni már lehet, de az idei nyári szezon nagy részét még kihagyják a kivitelezés alatt álló egységek.

A felújítás során 480 tonna betonacélt és csaknem 10 ezer tonna betont használnak fel.

Nemsokára befejeződnek a homlokzati munkák, így a Hotel Helikon körül felépített állványzatot hamarosan lebontják. Jelenleg szigetelik a lapos tetőt és készítik a teraszkorlátokat. A wellness részleg minden medencéje szerkezetkész, hamarosan kezdődnek a burkolási munkálatok is.

Az új Jacuzziból balatoni panorama tárul majd a leendő vendégek elé.

A Helikon Hotel minden szobája balatoni panorámát kínál

Örömteli, hogy a beruházók megtartották a szálloda jellegzetességét, és továbbra is minden szobából a magyar tengerre nyílik kilátás. A lakosztályok fürdőinek kialakítása során ügyeltek arra, hogy a kádból is a Balatont csodálhassák a szerencsés vendégek.

A kivitelező egy modern szállodát épít, minőségi építőanyagokkal.

„176 szoba van, négy típus lesz, ezek árkategóriák szerint változnak és azt kell mondanom, hogy minden szoba egy kis lakás tulajdonképpen, tehát elég nagy munkát követel. Elég nagy az elvárás a megrendelőtől is, hogy minőségben hozzuk azt a szintet, ami egy négy csillag superiornak megfelel.”

– nyilatkozta Boros Bálint létesítményfelelős, West Hungária Bau Kft. Képviseletében.

Épül az új Sirius Hotel Keszthely is a Hotel Helikon mellett

A Hotel Helikon felújításával egyidejűleg, annak szomszédjában zajlik a Sirius Hotel építési is.

A korábbi Via Hotel helyén épülő 11.000 négyzetméteres, 128 szobás szállodában 2023-ban kezdődik majd a próbaüzem. A Helikon és a Sirius együtt 304 szobával várja majd a vendégeket.

„Azáltal hogy itt most jó pár száz szobakapacitás létrejön Keszthelyen, ez azt fogja jelenteni és ez egy nagyon pozitív dolog, hogy lényegesen több turista lesz Keszthelyen, ezek a turisták igénybe fogják venni a környező szolgáltatásokat még pluszba.”

– mondta Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki szerint ezek a szállodafejlesztések pozitív hasáttal lesznek Keszthely turizmusára.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben