Hampton by Hilton Marosvásárhely szálloda

Megnyílt Marosvásárhely első nemzetközi szállodája, a Hampton by Hilton

by Kassay Tamás

 
Nemzetközi és magyar siker, hogy 2023. július 17-én megnyílt Marosvásárhelyen a város első nemzetközi szállodája, a 115 szobás, négycsillagos Hampton by Hilton.

A magyar nemzetiségű beruházó, az S.C. Multinvest Srl. részére a megfelelő üzemeltető és márka kiválasztását Dr. Kraft Péter vállalata, a szálloda koncepciójának kidolgozását pedig a magyarországi KRAFT & Associates – Turisztikai Fejlesztők Kft. szakemberei végezték.

A Hampton by Hilton Marosvásárhely megnyitotta kapuit

A fejlesztéssel Marosvásárhely jelentősen hangsúlyosabb szerephez jut a nemzetközi turisztikai színtéren. A Hampton by Hilton Marosvásárhely új egysége elsősorban az üzleti utazókat célozza.

Hampton by Hilton Marosvásárhely szálloda
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

A Hampton by Hilton Marosvásárhely hivatalosan is megnyitotta szobáit mindenki előtt a Cukorgyár utca 18C szám alatt, az Incub Center épülete közelében. Ez a terület közvetlenül szomszédos a helyi vasúttal, és számos vállalkozásnak otthont adó üzleti központtal.

A város történelmi és kereskedelmi központjától 10 percre található szálloda 6 emelettel és magasföldszinttel, 115 szálláshellyel, étteremmel, fitneszteremmel és alagsori parkolóval rendelkezik. Minden szoba modern, letisztultan elegáns berendezéssel rendelkezik.

Hampton by Hilton Marosvásárhely szálloda

Az építkezés 2020-ban kezdődött, és sok munka után sikerült megnyitni a városban az első olyan szállodát, amely egy nemzetközi márkához, a Hiltonhoz tartozik.

Magyar támogatás segítette a Hampton by Hilton megépítését

A marosvásárhelyi Hampton by Hilton építéséhez a beruházó 1,5 milliárd forintnyi magyar kormányzati támogatást kapott a 2019-ben meghirdetett Pro Economica pályázat keretében. „A pályázati felhívás célja a célterületen élők szülőföldön maradásának és boldogulásának támogatása a foglalkoztatottság és a vonzó turisztikai lehetőségek, szolgáltatások körének bővítése által” – fogalmazták meg a pályázat célját. Minden beadott pályázat nyert, a támogatások összesen 9 szálloda építését segítik Székelyföldön.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben