Hotel Hungária körút négycsillagos szálloda látványterv

A Hungária körúton új négycsillagos szálloda épülhet

by Kassay Tamás

A Hungaria Hotel négycsillagos háza a S.A.M.O. építésziroda tervei alapján épülhet meg a Hungária körút 113-115 alatti háromezer négyzetméteres telken. A korábbi terveket átdolgozták, már az újak is megkapták az építési engedélyt.

A Hungária körúton megépülő új hotel 24 000 négyzetméter összterületen, 5 földalatti, 6 felszíni szinten, 303 szobával és VIP lakosztályokkal és 2 kongresszusi teremmel várja majd a vendégeket a Hungária körút 113-115. szám alatt – áll a Premio oldalán. A beruházó egy cseh vállalat, a Premiot befektetési csoporthoz tartozó Europa Investment Property (EIP), az építész tervező pedig a S.A.M.O. építésziroda, melynek honlapján látványtervek is elérhetőek a beruházásról.

A S.A.M.O. építésziroda oldalán már megtekinthetők a szálloda látványtervei. A helyszínt légi felvétel mutatja be:

Az Építészfórum lapja kereste az építész irodát, de kérdéseikre nem kaptak választ, így a projektről egyelőre nem lehet további részleteket tudni.

Első benyomásaim alapján nem igazán találtam izgalmasnak az épületet. Elismerem, hogy a homlokzaton tetten érhető a Hős utcánál épült Aréna Business Campus irodaház komplexum és a Baross téri Intercity Hotel épületén is megjelenő, az ablakkeretek dőlésszögével játszó technika, ami különböző színű festésével igyekszik látványossá tenni az épületet, ugyanakkor a tömege továbbra is egysíkú és mindenféle izgalomtól mentes számomra.

Örülnék, ha a jövőbeli ingatlanfejlesztések nem csupán a fejlesztő, hanem a környék és a város számára is jelentenének hozzáadott értéket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben