Eladta a Hunguest Grandhotel Galya 4 csillagos szállodát a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában álló Opus Global Nyrt.

by Kassay Tamás
Hunguest Grandhotel Galya eladás adás vétel Opus Global Mészáros Lőrinc
Szilas, CC0, via Wikimedia Commons
Érdekelnek a hiteles turizmus hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

A budapesti tőzsdén bárki által kereskedhető Opus Global részvénytársasága eleget téve a rendkívüli tájékoztatás körében meghatározott kötelezettségének, arról tájékoztatott, hogy a közvetett tulajdonában álló HUNGUEST Hotels Zrt. 2021. év 06. hónap 16. napján adásvételi megállapodást kötött és eladta a tulajdonában álló 126 szobás, 1939-ben megnyitott Hunguest Grandhotel Galya szállodát.

A társaság azzal magyarázta az elsőre meglepő döntést, hogy a Grandhotel Galya eltérő jellemzőkkel bír a Hunguest Hotels szállodalánc portfóliójának zömét kitevő további városi hotelekhez képest, így a tranzakció egységesebb termékkínálat kialakítását teszi lehetővé. Hozzátették, hogy a befolyó összeg forrást biztosít új, magasabb jövedelemtermelő képességgel bíró fejlesztések finanszírozására.

Mivel ez a szálloda is kapott támogatást a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében, ezért a társaság eláll a Hunguest Grandhotel Galya fejlesztésére vonatkozó támogatói okiratban foglalt támogatástól és visszatéríti a már folyósított előleg teljes összegét a támogatónak.

A Hunguest Grand Hotel Galya honlapja jelenleg még elérhető, aki szeretné, nosztalgiából még megtekintheti. Az új vevő kiléte egyelőre ismeretlen, de véleményem szerint továbbra is szállodaként fog üzemelni az épület, tehát könnyes búcsút azért nem kell vennünk tőle.

Hunguest Grand Hotel Galya, avagy Galyatetői Nagyszálló

Mátra és az ország második legmagasabb csúcsán 957 méter magasan, 5 hektáros park közepén, gyönyörű panorámával várta vendégeit Magyarország magaslati szállodája, amely 1939-ben épült.

  • 126 szoba, különféle, minden igényt kielégítő szobatípusa közül választhattunk eddig. Találhatók az épületben apartmanok, családi szobák, nagy alapterületű kanapés szobák is.
  • A mérsékelt szubalpin jellegű klímának köszönhetően a kristálytiszta levegő gyógyhatással bír
  • Akad wellness részleg is, kültéri Jacuzzival, amiből csodás panoráma nyílik a környékre.
  • Magyarországon egyedülálló körpanorámás, 300 főt befogadó, legmagasabb színvonalú technikával felszerelt, szekcionálható konferenciaterem szolgálja ki a konferenciákra, rendezvényre érkezőket.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.