1000. szállodáját nyitotta meg a Marriott Európában, a Közel-Keleten és Afrikában

by Kassay Tamás

Marriott luxus szállodalánc ma ünnepelte a The Westin London City, az 1000. szállodájának megnyitását Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA régióként ismert a terület összefoglaló neve). A Marriott International egyúttal bejelentette, hogy idén és 2023-ban további 200 új házzal, 38000 szobával bővíti kapacitásait az EMEA régióban.

A Marriott a pandémia alatt is közel 90 szállodát nyitott az EMEA régióban

Marriott 1000 szálloda EMEA régió

A The Westin London City szálloda csodás folyóparti elhelyezkedése mellett látványos kilátással büszkélkedhet a Temze folyóra, valamint a Tate Moder Múzeumra. A hotel 222 luxus szobával és lakosztállyal várja vendégeit, akik az úgynevezett Westin Heavenly Bed ultrakényelmes ágyakban pihenhetnek és elegáns fürdőszobákban frissülhetnek. A hotelben van bálterem, fitness központ, és természetesen wellness részleg is, amely a medence és masszázs mellett innovatív termálkezelésekkel is kényezteti a szerencséseket.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy elértük az 1000 darab Marriott International szállodát az EMEA-régióban. Ez a növekedési mérföldkő szimbolizálja gazdag történelmünket és fényes jövőnket, és úgy érzem, kifejező, hogy az 1000. szállodánk egy fantasztikus Westin Londonban” […] „Csak tavaly közel 90 szállodát nyitottunk az EMEA-övezetben, köztük olyan helyeken debütáltunk őj márkákkal, mint Ibiza, Reykjavík és Kairó, valamint további hoteleket nyitottunk olyan már ismert piacokon, mint London és Dubaj. Izgatottan várom, hogy tovább bővíthessük portfóliónkat, még több egyedi utazási élményt kínálva vendégeinknek, és alig várom, hogy világszínvonalú márkáink, átfogó üzleti támogatási rendszereink és iparágvezető hűségplatformunk, a Marriott Bonvoy révén továbbra is értéket teremtsünk tulajdonosaink és franchise partnereink számára.”

– mondta Satya Anand, a Marriott International EMEA régiójának elnöke.

A Marriott a Select-Service növekedés élére áll Európában

A Marriott International select service márkái, mint például az AC by Marriott, a Moxy Hotels, a Courtyard by Marriott, a Residence Inn by Marriott, az Aloft Hotels, az Element Hotels és a Four Points by Sheraton, továbbra is a növekedés élére állnak Európában, és a vállalat jelenleg aláírt szállodai szerződéseinek több mint 50 százalékát teszik ki az európai régióban. A Moxy Hotels, a Marriott merész és élményközpontú, a fiataloknak létrehozott szállodamárkája a tervek szerint 2022 és 2023 folyamán több mint 26 további szállodával bővíti portfólióját a régióban, a tervezett nyitások között szerepel a Moxy Liverpool City Centre (Egyesült Királyság), a Moxy Paris East (Franciaország) és a Moxy Pompeii (Olaszország).

Fairfield by Marriott 2023-ban debütál Európában

A tervek szerint jövőre 2 szálloda nyílik meg: a Fairfield by Marriott Badhoevedorp Amsterdam Schiphol Airport (Hollandia) és a Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn (Dánia). A könnyeden nyugodt szállodai dizájn a kortárs észak-európai esztétikával párosul ezekben a hotelekben.

A hosszabb távú tartózkodás szegmense továbbra is rendkívül rugalmas Európában, különösen a többcélú utazások térnyerésével. Tavaly a vállalat 4 Residence Inn by Marriott szállodát nyitott Európa-szerte, és a tervek szerint 2022 és 2023 folyamán további 15 Residence Inn by Marriott szállodát tervez nyitni olyan városokban, mint Nápoly, Bécs és Párizs.

Az átalakítások továbbra is a szobaszám növekedésének fontos hajtóerejét jelentik Európa-szerte, különösen a független szállodák esetében, tekintettel a Marriott erős értékesítési rendszereinek vonzerejére. Az átalakítások az Európában 2022-ben és 2023-ban várható szállodanyitások mintegy 30 százalékát teszik ki, és a tulajdonosok továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a vállalat gyűjtő márkái iránt, mint például: Autograph Collection Hotels, The Luxury Collection és Tribute Portfolio.

Luxusboom a Közel-Keleten

A luxusszállodák és lakóingatlanok továbbra is nagy keresletnek örvendenek a fogyasztók körében, különösen a Közel-Keleten, ami a vállalat által a régióban aláírt, előkészítés alatt álló egységek több mint 20 százalékát teszi ki. Az idei év nagy várakozással várt nyitásai közé tartozik a W Dubai – Mina Seyahi, amelynek megnyitását 2022 áprilisára tervezik, és idén májusban a vállalat várhatóan a The Ritz-Carlton márkát is bevezeti Jordániában a The Ritz-Carlton, Amman megnyitásával.

A vállalat továbbra is támogatja a turisztikai ágazat növekedését a Szaúd-Arábiai Királyságban, ahol várhatóan 2022 és 2023 között 4 luxusszálloda nyílik meg. A tervezett bővítések között szerepel 2 luxusszálloda a nagy érdeklődéssel várt Vörös-tengeri projektben, köztük a The St. Regis Red Sea Resort. Katarban 2022 és 2023 között várhatóan szintén 4 luxusszálloda fog megjelenni, köztük a lenyűgöző Palais Vendôme, a Luxury Collection Hotel, Doha és a The Doha EDITION.

Lakások szállodai márkával

A Marriott továbbra is növekedést tapasztal a márkázott lakásszektorban is a Közel-Keleten, ami a lakóingatlanok luxusának új korszakát hirdeti. A márkás, vagy márkázott lakóházak készen állnak arra, hogy megfeleljenek a fejlődő életmódbeli változásoknak és a lakástulajdonosok növekvő érdeklődésének a megbízható márkák igény szerinti kényelmi szolgáltatásai iránt.

A Marriott nemrégiben nyitotta meg a W Residences Dubai – The Palm szállodát, amely 8 kastélyban 104 otthont kínál, és 2022 és 2023 között további 4 márkás lakóprojektet tervez a Közel-Keleten, köztük a The Residences at The St. Regis Marsa Arabia Island, The Pearl Qatar.

Folyamatos Marriott terjeszkedés az afrikai kontinensen

A kenyai JW Marriott Masai Mara Lodge nemrégiben aláírt szerződése várhatóan a márka debütálását jelenti az országban és a luxusszafari területén, megerősítve a Marriott International elkötelezettségét az afrikai kontinens iránt.

A vállalat arra számít, hogy 2022 és 2023 folyamán több mint 20 szállodát nyit Afrikában. Ezek között van hat Protea Hotels by Marriott ingatlan, köztük a 200 szobás Protea Hotel by Marriott Accra Kotoka Airport Ghánában és a Protea Hotel Fire & Ice! by Marriott Polokwane Dél-Afrikában. Ezek a szállodák igazán autentikus módon adnak majd ízelítőt a vendégeknek a helyi ízekből. A régióban várhatóan 5 Four Points by Sheraton szállodát is nyitnak, amelyek között szerepel a márka debütálása Ruandában a Four Points by Sheraton Kigali szállodával, valamint a márka nigériai terjeszkedése a Four Points by Sheraton Ikot Ekpene szállodával.

„A globális világjárványból kilábalva továbbra is erős tulajdonosi keresletet tapasztalunk a Marriott 30 megbízható szállodamárkából álló portfóliója iránt” […] „Alig várjuk, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk tulajdonosainkkal és franchise partnereinkkel, hogy még több izgalmas projektet fejlesszünk ki…”.

– mondta Jerome Briet, a Marriott International EMEA régió fejlesztési igazgatója.

Marriott International az Egyesült Államokbeli Marylandbe van bejegyezve és mára mintegy 8000 ingatlanból álló portfóliót foglal magában 30 vezető márka alatt, 139 országban. A Marriott világszerte üzemeltet saját tulajdonú, illetve franchise-alapon működő szállodákat. A vállalat kínálja a Marriott Bonvoy®-t, a világ egyik legerősebb törzsvendég programját.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben