Marriott gyermekbántalmazás szexuális zaklatás CSAM weboldalak tiltása

A Marriott szállodalánc letiltja a gyermekek szexuális zaklatását tartalmazó weboldalakat

by Kassay Tamás

A Marriott International nemzetközi szállodalánc ma bejelentette, hogy a brit székhelyű Internet Watch Foundation (IWF) nonprofit szervezettel közösen fellép a gyermekek online kizsákmányolása ellen azáltal, hogy szállodáiban technológiai megoldásokkal korlátozza a vendégek hálózati hozzáférését a gyermekek szexuális zaklatását tartalmazó weboldalakhoz (CSAM). Ez az együttműködés az első ilyen jellegű együttműködés a szállodaiparban, és a Marriott következő lépését jelenti az ágazat számára kritikus emberi jogi kérdés kezelése iránti elkötelezettségében.

A Marriott nemrégiben jelentős mérföldkövet tett az emberkereskedelem elleni erőfeszítéseiben is, ugyanis a Marriott szállodák egymillió munkatársát képezték ki az emberkereskedelem jeleinek felismerésére és az azokra való reagálásra.

A Marriott International csatlakozik az Internet Watch Alapítványhoz; a Cisco technológiáját alkalmazza a gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos online anyagok elleni küzdelemben

2023 januárjában a Marriott új globális ingatlanhálózati szabványt hozott létre, amelynek értelmében a szállodák blokkolják a CSAM-mal rendelkező weboldalakhoz való hozzáférést a szállodák vendéghálózatából. Az IWF-fel közös kezdeményezés részeként a Marriott együttműködik a Ciscóval annak biztonsági technológiájának bevezetésével, hogy letiltsa az IWF címlistáján szereplő CSAM-tartalmú weboldalakhoz való hozzáférést.

„A Marriott büszke arra, hogy az első vendéglátóipari vállalatként csatlakozott az IWF-hez, és a Cisco biztonsági technológiáját használja a kizsákmányoló anyagokhoz való hozzáférés korlátozására a szállodai hálózatokon keresztül. A vendéglátóipar vezetőjeként és az embereket előtérbe helyező vállalatként a Marriott elkötelezte magát az emberkereskedelem és más égető emberi jogi problémák elleni küzdelem mellett” „Ez a kezdeményezés az emberkereskedelem elleni erőfeszítéseinkre és a túlélők helyzetbe hozására irányuló munkánkra épül, tiszteletben tartja alapvető értékeinket és fenntartja a Marriott emberi jogok iránti elkötelezettségét.”

– mondta Anthony Capuano, a Marriott International vezérigazgatója.

Az IWF elemzői minden egyes weboldalt manuálisan értékelnek, hogy megerősítsék, hogy az adott weboldal tartalmaz-e bűncselekményt, vagy sem. Amint a CSAM-ot eltávolítják a weboldalról, az IWF a weboldalt is eltávolítja a listáról, így biztosítva, hogy a lista naprakész legyen, és a weboldalakat ne blokkolják feleslegesen.

2022-ben az IWF több mint 255 000 olyan weboldalt azonosított és távolított el, amelyek gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló képeket tartalmaznak. Ez több millió egyedi képnek és videónak felel meg, amelyeken gyermekek kizsákmányolása látható. A Marriott Internationalhoz hasonló szervezetekkel való értékes partnerségek révén tudjuk biztonságosabbá tenni az internetet mind a gyermekek, mind a felnőttek számára, és üdvözöljük őket új tagként. Azzal, hogy a Marriott az URL-listánkat felhasználva megvédi hálózatait és embereit az online kockázatoktól, segít csökkenteni a túlélők szenvedését, akik lényegében újra áldozattá válnak, amikor a bántalmazásukról készült képeket online nézik és osztják meg”

– mondta Susie Hargreaves OBE, az IWF vezérigazgatója.

A Cisco Umbrella biztonsági megoldása a Marriott számára a vendégek internet-hozzáférésének hatékony kezelését, a felhőalapú webszűrést, az integrált SafeSearch böngészést és a blokkolt oldalak listáját biztosítja, a Marriott által használt konfiguráció pedig megakadályozza a vendégadatok gyűjtését.

„A Cisco mélyen elkötelezett amellett, hogy egyedi erősségeinket és sikereinket vállalatként az emberek életének javítására fordítsuk, mindenhol. Tudjuk, hogy a technológia erejét hasznosítani tudjuk a társadalmunk előtt álló kihívások kezelésében, és megtiszteltetés számunkra, hogy támogathatjuk a Marriottot ebben a fontos munkában”

– mondta Tom Gillis, a Cisco biztonsági üzletágának vezető alelnöke és vezérigazgatója.

A Marriott 2022 novemberében 6 amerikai ingatlanban végzett kísérleti tesztet, és ebben a hónapban megkezdi a technológia kiépítését az összes amerikai és kanadai szállodában. A globális bevezetés más régiókban 2024-ig várható.

A Marriott emberi jogok előmozdítása iránt tett lépéseiről többet is megtudhatunk a Welcome All and Advance Human Rights I Marriott International Serve360 oldalon.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben