Marriott új szállodamárka hosszú távú tartózkodás

A Marriott új, megfizethető szállodamárkát vezet be hosszabb távú tartózkodásra vágyó vendégek számára

by Kassay Tamás

A Marriott International hétfőn közölte, hogy egy új szállodamárkával bővíti kínálatát a „megfizethető középkategóriás” szállodai kategóriában, első körben az Egyesült Államokban és Kanadában. A világ legnagyobb szállodavállalata közölte, hogy reményei szerint az új márka a hosszabb – tipikusan legalább 15 napos – tartózkodásra vágyó vendégeket fogja megszólítani.

Erősödő trend mutatkozik a hosszabb távú tartózkodás kategóriájában, erre mozdul a Marriott is

„A Project MidX Studios-szal arra összpontosítunk, hogy portfóliónk szélességét egy olyan termék létrehozásával bővítsük, amelyet kifejezetten a megfizethető középkategóriásm, hosszabb távú tartózkodást igénylő réteg számára terveztünk – a fizikai terméktől kezdve a működési modellig. A csapat azért hozta létre a Project MidX Studios-t, hogy új ügyfeleket és új piacokat is elérjen. Izgatottan várjuk, hogy a Concord Hospitalityvel és a Whitman Petersonnal közösen dolgozhassunk az első három projektünkön, és jelenleg is tárgyalásokat folytatunk a tulajdonosokkal több mint 250 új fejlesztési lehetőségről a márka keretében”

– mondta Leeny Oberg, a Marriott International pénzügyi igazgatója és fejlesztési ügyvezető alelnöke.

Az új márka a Marriott 32. márkája lesz

A globális szállodaláncoknak számos márkája van, épp az újonnan bejelentett balatonfüredi Le Méridien kapcsán mutattam be a Marriott márkáit. Érdemes ezeket jól ismerni, mert a 3 csillagostól az 5 csillagosig minden kategória megtalálható 1-1 nagy márkanév és annak valamilyen almárkája alatt. Könnyű összetéveszteni ezeket, ha valaki nem tudatos utazó.

Bővülő downmarket, azaz lefelé bővít a Marriott

A legújabb márka azt jelzi, hogy a világ legnagyobb szállodája „downmarket” irányban terjeszkedhet, hogy az árérzékenyebb vendégeket vonzza.

Az új márka a 80 dolláros (28.000 Ft/szoba) éjszakánkénti árakat célozza meg, és más „megfizethető középkategóriás” márkákkal fog versenyezni – ez egy iparági kategória a budget vagy „economy” szállodák és a prémium vagy „upper-midscale” szállodák között. A megfizethető középkategóriás márkák közé tartozik például az IHG Candlewood Suites és a Hawthorne Suites by Wyndham. – írja a Skift.

A Marriott új márkája a szállodalánc legolcsóbb szobaárakkal hódító szállodamárkája lesz az Egyesült Államokban és Kanadában. A Marriott egyéb, főként hosszabb tartózkodási igényű vendégeket fogadó márkái közé tartozik jelenleg az Apartments by Marriott Bonvoy, amelyet most novemberben jelentett be a prémium és luxus szegmensben. Ide tartozik még a Residence Inn by Marriott, az Element by Westin, a TownePlace Suites by Marriott és a Marriott Executive Apartments.

Erősödik az extended-Stay, azaz a hosszú távú tartózkodás trendje

Marriott új szállodamárka hosszú távú tartózkodás

A Marriott mostani lépése a versenytársak tevékenységét követi, mivel az ágazat vezetői úgy vélik, hogy a vegyes utazás kora elérkezni látszik. Egyre többen lesznek, akik az utazásaik alatt akár dolgoznak is távolról, így hosszabb ideig lehetnek úton és fedezhetik fel a világot.

Áprilisban a Hyatt jelentette be, hogy hasonló, hosszabb távú tartózkodásra tervezett márkát hoz létre. Október óta a Wyndham az ECHO Suites by Wyndham, a BWH pedig az @Home by Best Western nevű cégeket indította el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben