1552 Boutique Hotel Eger megnyitó

Megnyitotta szobáit az 1552 Boutique Hotel Eger belvárosában

by Kassay Tamás

Magyarország legújabb, prémium minőségű, tematikus butik hotele megnyitotta kapuit Eger szívében. A szálloda nem is választhatott volna autentikusabb nevet Gárdonyi Géza városában, mint az Egri csillagokban is olvasható: 1552-t, a híres egri csata évszámát.

Szarvasok szaladnak és pisztrángok úsznak a tapétán, ha kedvünk tartja, akkor egy présház szobában is alhatunk, vagy az ágyból csodálhatjuk a kilátást a szőlőültetvények borította Eged-hegyre. A romantikára vágyók sem fognak csalódni Eger új Boutique Hotelében a wellness, romantika, vagy épp török lakosztály ágyaiban pihenve.

Az 1552 Boutique Hotel épülete Eger szívében már külsőleg is rabul ejtő.

A decens műemléképület – bár kívül tradicionális jegyeket hordoz – belül teljesen megújult, 15 tematikus szoba vár arra, hogy néhány napra otthont adjon vendégének. A szobákban a régi és az új kapcsolata olyan harmonikus, mint egy frissen házasított Egri Bikavér – nem mellesleg egy ilyen, Egri Bikavér szobát is választhat magának az itt pihenni vágyó.

Az erős, vastag műemlékfalak, az eredeti állapotában meghagyott vörös márványpadló a földszinten, a lágy boltívek, a négyméteres belmagasság rengeteg teret adott a fantáziánknak. Az egriek Tábornok-házként ismerik az épületet, amely egykor katonai parancsnoki lakhely volt, majd később iskolaként is működött.

A több mint 260 éves épület megújult tartalmat kapott, mely méltó korábbi funkciójához és ismertségéhez. Bízunk benne, hogy ezek között a falak között sétálva, pihenve, érződik annak kisugárzása és ereje, a modern köntös ellenére is, amitől igazán rendkívülivé vált. A szobáikat úgy alkották meg, hogy véletlenül sem egy egyszerű hotelszobában érezze magát a vendég.

Eger minden fontos és híres látnivalója megjelenik, a hotel a város értékeit és hagyományait igyekszik megmutatni. A romantikát, a török világ varázslatos hangulatát, a nyüzsgő belváros forgatagát, a Bükk erdeinek pihentető varázsát, az egri borok lágy simogatását. Nincs két egyforma szoba, ezért érdemes mindet kipróbálni.

A szobafoglalás mellé hamisítatlan gourmet reggeli is jár. Az igazi napindításhoz és kikapcsolódáshoz elengedhetetlen egy finom, erős kávé és egy könnyed, avagy kiadós reggeli. A hotel látványos reggeliző pavilonjában frissen sütött házi bagettek, croissant-ok, változatos és variálható tojásételek és igazi kávékülönlegességek is várják a vendégeket.

1552 Boutique Hotel Eger megnyitó szálloda
Képgaléria ide kattintva nyílik

Fontosnak tartjuk a helyi termelők megismertetését vendégeinkkel, éppen ezért az egri és környékbeli kézműves sajtok, lekvárok, szalámik és sonkák is megtalálhatók kínálatunkban.

– mondta Tóth Dávid az 1552 étterem és hotel séfje

Ha pedig valakinek úgy tartja kedve, akár egy pohár ízletes pezsgővel is indíthatja a napot! Ez a négycsillagos élményhotel saját parkolóval is rendelkezik, egyes szobáikban pedig négylábú családtagjainkat is örömmel látják. A hotel megnyitása Eger városa számára egy újabb értéknövelés, hiszen nemcsak a város régi, patinás műemléképülete kapott új funkciót, hanem jelentősen növekszik a turizmus helyi szolgáltatásainak színvonala is.

1552 Boutique Hotel Eger képgaléria megtekinthető a Spabook blogján, a „Továbbiak” gombra kattintva:

Ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben