Ötcsillagos szállodaként születik újjá Budapest értékes műemléki tömbje: épül a Hotel Dorothea

by admin
ötcsillagos szálloda Budapest Hotel Dorothea BDPST Group Vörösmarty tér

A pesti belváros 3 értékes műemléképülete 1 egységben születik újjá a TSPC generáltervezésében és BDPST Group és a CRETUM komplex, műemlékvédelmi értékek szerint megvalósuló rekonstrukciójának köszönhetően. A 3 épületből álló háztömbben ötcsillagos szálloda, panorámás apartmanok, exkluzív lakások, éttermek, üzlethelyiségek, valamint tetőterasz és “sky étterem” létesül. A nagyközönséget továbbá egy impozáns, növényekkel díszített, átriumos kávézó fogadja majd.

A BDPST Group közleménye szerint a fejlesztés során Budapest belvárosának 3 műemléképülete egységes építészeti és belsőépítészeti tervek alapján újul meg. Az épületek homlokzatait teljes egészében megőrzik és felújítják, az épületbelsőkben a védelem alatt álló tereket és építészeti elemeket értékmegőrző szemlélettel építik újjá a modern elvárásoknak megfelelően.

ötcsillagos szálloda Budapest Hotel Dorothea BDPST Group MAHART székház
Érdekelnek a turizmus hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.

A fejlesztés során kiemelt figyelmet kapnak a műemléki értékek: minden műemléki védettségű épületrészt és berendezést megőriznek és visszaépítenek, amelynek köszönhetően a beruházás jelentősen hozzájárul majd Budapest építészeti örökségéhez. A Wekerle utcai korábbi bankszékház itáliai reneszánsz hangulatot idéző homlokzatának felújítása során például a leromlott állapotú részeket és díszítőelemeket korhű módon restaurálták, majd az épülettömb homlokzatfelújítása rövidesen az Apáczai Csere János utcai oldallal folytatódik.

Új 5 csillagos szálloda épül Budapesten: Hotel Dorothea

A fejlesztés célja, hogy olyan letisztult, visszafogott eleganciát képviselő, mégis a modern igényeket kiszolgáló épületegyüttest alakítsanak ki, amely egyedi élményt nyújtva őrzi meg az épület korszakokon átívelő hangulatát. A rekonstrukciós munkák végeztével a 200 szobás, elegáns Hotel Dorothea várja majd az utazó közönséget, az épületegyüttes dunai oldalán pedig egyedi, panorámás lakások kapnak helyet. A Mahart-ház tetőszintjén exkluzív étterem nyílik a Vigadó tér, a Citadella és a Duna felé tájolva. A vendégtér a terasz és a belső udvar irányában is üveghomlokzatot kap, ezzel nyitott és szabad érzést kölcsönözve a vendégek számára.

Az épületegyüttes belső, több mint 1000 négyzetméteres, növényekkel sűrűn beültetett udvarán a szálloda étterme helyezkedik el. A belső udvart acél tartókra helyezett üvegtetővel fedik le, amely elektromos fűtéssel is rendelkezik majd. A lenyűgöző térben az épített környezet és a természet nyújt majd harmonikus, egyedi térélményt. Az épületegyüttes belső udvarát acélszerkezetű üvegtető fedi majd be: a 37 méteres rácsos acél tartószerkezet több, 14 négyzetméteres, egyenként 14 tonnás, egybefüggő üvegtáblát tart majd meg.

Érdekelnek a turizmus hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.