4 csillag superior hotel épül Pogányban – 92 szoba, wellness, zöldtető, teraszok a Relax Hotel komplexumában

by Waterfan
  1. A Zsályaliget Hotel mellett épül fel a Relax Hotel
  2. Ilyen lesz az új szálloda Pécs – Pogány zöldjében
  3. 4 csillag superior Relax Hotel Pogány szobatípusok
  4. A pogányi Relax Hotel háttere, finanszírozása, tulajdonosa

Pogányban a 92 szobás 4 csillag superior besorolású szálloda épül, Relax Hotel néven. A pogányi szállodafejlesztés nettó 4 milliárd 283 millió forintból valósul meg a Pécs – Villány turisztikai térségben. A nyílt közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő MPHH Hotel Invest Szállodaipari Kft. tette közzé a közbeszerzési közlönyben, amely szerint budapesti székhelyű B Build & Trade Kft. építheti meg a szállodát.

A Zsályaliget Hotel mellett épül fel a Relax Hotel

Az építési területen jelenleg a szintén 4 csillagos Zsályaliget Hotel és a hozzá kapcsolódó élménypark épületei találhatók, amelyek közül a Zsályaliget Hotel 8 szobás épülete, valamint a régi lakóház és présház marad meg a pogányi Relax Hotel megépítése után. A Zsályaliget szálloda felújítása külön projektben szintén megvalósul, így összességében 100 szobás kapacitás áll majd rendelkezésre.

A kapacitáshoz és a természeti adottságokhoz igazodva a tervezés alapja egy völgybe igazított wellness hotel, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épület tömege a völgy falára simuló ív, melyekhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok.

– áll a pogányi szállodafejlesztés pályázati kiírásában.

A pogányi szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületre fog épülni.

Ilyen lesz az új szálloda Pécs – Pogány zöldjében

A Relax Hotel extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz, egy pontra szerkesztett, íves-sugaras elrendezésben. A szálloda teraszként nem hasznosított lapos tetői kapják majd a zöldtető fedést, mintegy 2126m2 területen. A szálloda különféle kiszolgáló terei az épület struktúrájából adódóan jórészt a földdel takart terekben kapnak majd helyet, míg a szobák a völgyre nyílnak majd. 

Csatlakozz a Turizmus hírek Facebook csoporthoz!

A szállodafejlesztés nyomán megvalósuló ház három, jól elválasztható épületrészből áll majd.

Az 1. középső épületrész (nettó hasznos terület: 2 685m2, terasz, fedett-nyitott terület: 373m2) jellemzően a közösségi funkcióknak ad helyet. Itt lesz a szálloda főbejárata, a recepció, a lobby a bárral, vinotékával és a völgyre néző terasszal. Ebben a részben kap helyet a családos wellness a beltéri és a kültéri medencéivel, élmény elemeivel, épületen belüli és szabadtéri pihenőivel (nettó hasznos terület: 763m2, tetőterasz: 188m2 + szabadtéri területek) A wellness tér alatt húzódik az épület legnagyobb gépészeti tere (812m2).

A 2. D-K-i épületrész (nettó hasznos terület: 1 359m2, terasz, fedett-nyitott terület: 522m2) kizárólag a völgy felé forduló szállodai szobáknak ad majd helyet.

A 3. É-Ny-i épületrész (nettó hasznos terület: 3 323m2, terasz, fedett-nyitott terület: 1 093m2) vegyes funkciójú. Az érkezési szinten lesz a konferenciaterem, valamint az étterem lobby-val is összenyitható helyiségcsoportja, a főzőkonyha, és jól elválasztott helyen a zajos bowling és biliárd tér, valamint a vetítőterem. Az érkezési szint alatti két szinten itt is völgyre néző szobák lesznek. Az érkezési szint fölötti szinten helyezkedik el az épület csendes zónája, az úgynevezett felnőtt SPA (nettó hasznos terület: 595m2, terasz: 368m2).

4 csillag superior Relax Hotel Pogány szobatípusok

Háromféle alapterületű vendégszoba lesz a Relax Hotel Pogány egységében, amelyek mindegyikéhez erkély is tartozik:

  • 46 db 25,85m2-es kisszoba,
  • 38 db 30,09m2-es közepes szoba, és
  • 8db 39,59m2-es két légterű szoba.
  • A szobák közül egy, a főbejárathoz és a közösségi terekhez legközelebb eső akadálymentes kialakítású lesz.
    A szobák – igény esetén – connecting módon, párosával összenyithatók.

A pogányi Relax Hotel háttere, finanszírozása, tulajdonosa

A szálloda építtetője az MPHH Hotel Invest Kft, amely a nyilvános cégjegyzék szerint 2019. decemberébe jött létre, 3,9 milliárd forintos állami támogatást nyert el a szállodafejlesztés megvalósítására a Pécs-Villány turisztikai térségben. A cég tulajdonosai Hoffmann Henrik és Márton Péter, akik turizmus híreket szoktak olvasni, már találkozhattak Hoffmann Henrik nevével, hiszen ő a mátraházi Hotel Ózon tulajdonosa és a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke is, régi motoros a szállodaiparban.

Itt lehet csatlakozni a Turizmus hírek csoporthoz.