Porta Pátria Hotel Pécs luxus

Luxus költözik a pécsi Hotel Pátria épületébe, amely Porta Pátria néven születik újjá

by Waterfan

A 3 csillagos pécsi Hotel Pátria, avagy másik nevén Hotel Pannónia 2014 óta kihasználatlanul áll, 2022-re viszont luxus lakások és multifunkciós terek létesülnek a belvárosi házban, amely a Porta Pátria nevet kapta a keresztségben – tudta meg a Pécs Aktuál.

Búcsú a Hotel Pátria szállodájától

A Pécs történelmi belvárosában található szálloda 1976. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a Pécsi Tervező Vállalat tervei alapján, homlokzata a híres Zsolnay gyár munkája.

A 118 szobás, 250 vendég fogadására alkalmas, 3 csillagos hotel a Danubius Hotels Zrt.-hez tartozott, de 2016-ban túladtak rajta. Több éves bizonytalanság után most úgy tűnik, hogy szebb jövő elé nézhet a legendás pécsi épület.

A látványtervek alapján úgy tűnik, hogy a ház meghatározó arculati elemeit meg fogják tartani.

Porta Pátria Pécs gyors bemutató

Az 5 emeletes ház felső 4 szintjén luxus lakásokat építenek, amelyek alapterülete várhatóan majd 44-150 négyzetméter között változik, de mivel még tervezési fázisban jár a történet, ezért semmi sincs kőbe vésve. Természetesen közösségi terek is kapcsolódnak majd hozzájuk, a szerencsés lakók élvezhetik majd a szauna, fitness terem, társalgó kényelmét. A közlekedést 3 lift hivatott segíteni, 100 kocsi számára pedig – részben fedett – parkolót is kialakítanak majd egy 1500 négyzetméteres zöld udvar mellett. Ahogyan az ilyen komplexumokban szokás, 24 órás portaszolgálat is fog működni.

Az alsóbb szinteken, ahol korábban a szálloda étterme és közösségi terei voltak, most exkluzív kávézó és egyéb üzlethelyiségek, legjobb eséllyel orvosi magánrendelők nyílnak majd. Melegkonyhás étterem nem szerepel a tervek között.

A felújítás során figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra is, ugyanis napelemekkel fognak elektromos áramot előállítani, a parkolóban pedig elektromos autók számára építenek ki elektromos töltőket.

Az örömteli megújulás szomorú momentuma – utazós szemmel -, hogy egy szállodát örökre elveszítünk.

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is.

Jó utat, sok élményt,
Mr Spabook
okl. turisztikai fejlesztési menedzser,
vendégélmény tanácsadó
kép: További látványtervek a Porta Patria oldalán.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben