postpartum hitel Kai Suites Szingapúr szülés utáni regeneráció pihenés

Postpartum hotel: luxusszálloda az újszülött babáknak és az anyukáknak

by Kassay Tamás

Új szegmens jelent meg a vendéglátás horizontján: a szülés utáni, azaz postpartum szálloda első újszülött fecskéje hol máshol is jelent volna meg, mint a Szingapúrban, a jövő városában.

A postpartum hotel a szülés utáni regeneráció helye

Sok országban van már lehetőség arra, hogy a tehetős szülők privát szobát béreljenek a kórházban, sőt, Angliában van kifejezetten luxus szülészeti klinika is, ami 5 csillagos szálloda színvonalán biztosítja a babák megszületését és néhány nap pihenést is lehetővé tesznek.

Szingapúrban azonban épült egy kifejezetten az édesanyák és újszülött babáik számára kialakított luxusszálloda.
A Mirror írása szerint a szingapúri postpartum hotel kifejezetten annak szellemében lett megtervezve és úgy épült, hogy a szülők a szülés utáni regeneráció első időszakában szállhassanak meg a kisbabájukkal. A hotel személyzete az etetési tanácsoktól kezdve a baba gondozásáig mindenben segít, és azon van, hogy az anyuka is aludhasson egy keveset. Nap közben látogatókat is lehet fogadni, így a rokonság sem marad le semmiről.

postpartum hitel Kai Suites Szingapúr szülés utáni regeneráció pihenés
Szeretettel vár az Utazás hírek csoport.

A KAI Suites luxus postmartum hotel lakosztályait legalább 2 hétre lehet kivenni. A szolgáltatások között megtalálható:

  • az orvosi konzultáció,
  • az ápolónői jelenlét,
  • ingyenes mellmasszázs hetente kétszer a tartózkodás ideje alatt,
  • speciális, szülés utáni étrendhez igazodó, személyre szabott menü,
  • különféle babagondozással kapcsolatos beszélgetések, “trainingek”
  • masszázs, spa kezelések.

Vannak “Deluxe” és “Prémium” lakosztályok franciaággyal, egyiptomi pamut ágyneművel, továbbá tágas kiságy a baba számára, külön nappali rész, saját fürdőszoba és egy szobán belüli étkező, teljes méretű hűtőszekrénnyel.

Japánul a “KAI” jelképezi a helyreállítást és a regenerálódást, amelyre az anyáknak a szülés után a legnagyobb szükségük van. Kínaiul a “凯” a diadalt jelképezi, mivel a gyermekszülés az egyik leggyőztesebb pillanat az életben. A KAI az “omotenashi”, a valódi, teljes szívű vendéglátás japán fogalmát vallja; a legapróbb részletekre is odafigyel, és a vendég minden igényét figyelembe veszi, hogy felejthetetlen élményt nyújtson, valamint vendégközpontú, személyre szabott megközelítést alkalmaz, amely az egyes anyák és babák igényeihez és preferenciáihoz igazítja a szülést.

– olvasható a KAI Suites oldalán

Bár a postpartum szálloda új jelenség, Ázsiában ugyanakkor már hagyománya van a szülés utáni pihenésnek. Kínában és kínai nyelvű közösségekben szerte a világon széles körben alkalmazzák az úgynevezett zuo yue zi-t, amit nagyjából úgy lehetne fordítani, hogy “megülni a holdciklust/ülni a holdciklusban”. Ez azt jelenti, hogy a szülés utáni első hónapban az édesanyákról különleges módon gondoskodik a családja, hogy a lehető legtöbb energiájuk maradjon gondoskodni önmagukról és a babájukról. Ez magában foglalja különböző speciális teák és egészséges ételek fogyasztását, amelyek segítik a szervezet regenerációját, és visszaállítani a vasszintet. – írja a Babaszoba.

A zuo yue zi 2000 éves gyakorlata azon a meggyőződésen alapszik, hogy az újdonsült édesanya felépülésének útja a pihenéssel, továbbá az étrenddel és az életmóddal kezdődik. A hagyományok szerint az édesanyának az “ülőhónapban” bent kell maradnia, meleg ruhákat felvennie, és kerülnie a hideg ételek és italok fogyasztását, hogy helyreállítsa azt a hőt, ami a baba születésével távozott a testéből – írja a parents.com.

A turizmus – vendéglátás új trendjei

Izgalmas napról napra követni a vendéglátás új trendjeit, ahogyan egyre több igény kiszolgálására talál megoldást az emberiség. Magyarországon az utóbbi évek legnagyobb durranása az erdei házikók, lombkorona szobák voltak, valamint a tematikus szállodák, mint az Aria Hotel, a Mystery Hotel, a Bambara Hotel.

Bár a tömegturizmus komoly károkat szenvedett el, azt minden, a téma iránt érdeklődőnek érdemes tudni, hogy saját – nem akadémiai pontosságú – mérésem szerint az utazások több mint felét filmek inspirálják. Vannak már olyan helyszínek, amik erre alapozva kifejezetten a filmes vonalra koncentrálva adják el magukat a látogatóknak.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben