rezsi bezárás Hotel Solar Nagyatád

Apa kezdődik: rezsiárak miatt zár be a magyar hotel

by Kassay Tamás

Az égbe szökő energiaárak, a durván emelkedő rezsiköltségek és a várhatóan kisebb vendégforgalom miatt úgy döntött a nagyatádi Hotel Solar vezetősége, hogy november 1-jén bezár.

Mivel a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért a szálloda vezetőjének számításai szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük, amit nem tudnak kigazdálkodni.

„Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk. November elsejével húzzuk le a rolót, és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni”

– hangsúlyozta Nagyné Huszár Andrea, a Hotel Solar vezetője a Somogy megyei hírportálnak.

Bezár a nagyatádi Hotel Solar, de a dolgozóknak sikerült helyet találni

A szálloda 15 alkalmazottjával már 2 hónapja közölték a fejleményeket, így volt idejük másik állást találni. Szerencsés csillagállásnak mondható, hogy sikerült találniuk egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, akik a síszezonra bővíteni szeretnék a csapatukat.

„Gyakorlatilag a dolgozóinkat átvennék, majd áprilisban mindenki visszajöhetne hozzánk”

– mondta Nagyné Huszár Andrea.

A portál értesülései szerint további szálláshelyek készülnek hasonló lépésre Somogy megyében. A Szállodaszövetség információi szerint pedig a szektor résztvevői kétségbeesettek, és sokan dönthetnek majd a bezárás mellett. 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben