szállodaláncok Oroszország szankciók embergó

Világhírű szállodaláncok csatlakoztak az Oroszország elleni fellépéshez

by Kassay Tamás

A számos luxus márkát működtető Accor, Hilton és Hyatt után a Novotel és az Ibis szállodalánc francia tulajdonosa is bejelentette, hogy felfüggesztette az összes tervezett oroszországi szállodanyitást, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseket, tovább az orosz cégekkel való együttműködést is. 3500 orosz alkalmazottjának támogatása érdekében viszont továbbra is működteti az Oroszországban található több mint 50 szállodáját.

Az Accor volt az első nemzetközi szállodalánc, amely bejelentette, hogy felhagy terjeszkedési terveivel Oroszországban, amit a Hilton (egyebek között az LXR Hotels & Resorts, Waldorf Astoria, Hilton márkák) és a Hyatt is követett. A Marriott és az IHG még nem nyilatkozott.

„Döntöttünk arról, hogy felfüggesztjük fejlesztési tevékenységünket és új oroszországi beruházásainkat. A döntés azonnal hatályba lép”

– áll a Hyatt üzletlánc hivatalos honlapján.

A Hilton lánc szerdán bejelentette, hogy bezárta moszkvai irodáját, és felfüggeszti az oroszországi szállodák építését. A cég közleménye szerint továbbra is figyelemmel kísérik az oroszországi helyzetet.

A Hilton eközben 1 millió szobaéjszakát ajánlott fel a menekültek és a segítő szervezetek számára.

Korábban az Accor vezérigazgatója, Sébastian Bazin lemondta az erre a hétre tervezett találkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az idei évre az Accor tervei között öt új szálloda megnyitása szerepelt Oroszországban. Az Accor 50 szállodát működtet az országban, ebből 21 található Moszkvában.

Az Airbnb és a Booking.com foglalási szolgáltatók leállították tevékenységüket Oroszországban. Az Airbnb emellett 100.000 menekültnek ad szállást, valamint online foglalásokon keresztül juttat közvetlenül pénzt az ukrán lakástulajdonosoknak.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben