keringoszivattyú vezérlő szivattyú

Keringető szivattyú vezérlő a biztonságos fűtésrendszer nélkülözhetetlen eszköze (X)

by admin

A keringető szivattyúk olyan műszaki berendezések, amiknek a használata elengedhetetlen ahhoz, hogy gazdaságos fűtési rendszereket hozzunk létre. Feladatuk, hogy folyamatosan mozgassák, keringessék a rendszerben a vizet, ami így nagyon gyorsan eljut a kazántól a radiátorokig.

Az egyik alapvető eleme a keringető szivattyú vezérlő, ami a szivattyú működésében, irányításában nyújt hatékony segítséget. Nem számít, hogy a háztartásban vagy ipari körülmények között szeretnénk keringetni a víztömeget, azt csak tudatos vezérléssel lehet megvalósítani.  

Kényelmesen vezérelhető általa a szivattyú teljesítménye

A keringető szivattyú vezérlő hallatán sokaknak egy kis készülék jut eszébe, amin van egy ki- illetve bekapcsoló gomb. Természetesen a vezérlő egységekkel el lehet indítani a szivattyúkat és le is lehet állítani őket, de ennél sokkal több funkciójuk is van. Az egyik legfontosabb dolog, ami miatt érdemes használni, hogy könnyedén lehet szabályozni vele a fordulatszámot. Ez azt jelenti, hogy szükség esetén növelhetjük vagy csökkenthetjük a szivattyú teljesítményét. 

Elkerülhető, hogy a rendszer szárazon vagy túl magas nyomáson működjön

A szivattyúk rendszerint egy meghatározott tartományon belül működnek, a vezérlők pedig érzékelik ezeket a paramétereket. Képesek arra, hogy észleljék, amikor az értékhatárokat meghaladják és persze ilyenkor meg is teszik a szükséges intézkedést, például leállítják a rendszert. Tipikusan ilyen eset, amikor eltömődik a szívócsonk és emiatt a víz nem tud eljutni a szivattyúházhoz. Ha nem lenne beépítve a keringető szivattyú vezérlő, akkor a rendszer úgy működne tovább, hogy közben nem áramlik benne a víz. A használatával mindemellett a túl magas nyomás is elkerülhető. Amikor azt érzékeli, hogy a nyomás meghaladja a felső határértéket, azonnal lekapcsolja a szivattyút, ezzel megakadályozva az ebből eredő hibákat, károkat.

A szivattyuk.hu webshopban nemcsak a minőségi szivattyúkat, hanem a velük kompatibilis, megbízható működésre képes vezérlő egységeket is megtalálja. 

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben