Emirates átfoglalási kérelem

2 millió utasa átfoglalási kérelmének tett eleget az Emirates a járvány alatt

by admin

Szinte minden légitársaság igyekezett rugalmassá tenni a jegyek foglalhatóságát, de például a fapados társaságok nagyon hamar visszaálltak a szigorú rendszerre. Ezzel szemben a nagyobb légitársaságok, például az Emirates korábban megvásárolt repülőjegyei több mint 24 hónapon keresztül felhasználhatóak, illetve az elmaradt utazások 2022. május 31-ig bepótolhatóak. Az Emirates a légitársaságok között kiemelkedő gyorsasággal kártalanítja utasait, ami logisztikailag is figyelemre méltó, hiszen az igények száma milliós nagyságrendű, aminek kezelése rengeteg munkaórát emészt fel.  

Az Emirates 2020 márciusa óta több mint 2 millió utasának tette lehetővé, hogy akár többször is módosítsa utazási dátumát vagy úti célját, illetve repülőjegyét voucherra váltsa, mely egy jövőbeni utazásnál használható fel. Több mint 92 ezer utas váltotta jegyét utazási kuponra, és több mint 38 ezren már le is utazták vagy tervezik utazásukat a kiváltott kuponokkal. A légitársaság még rugalmasabbá tette a jegyfoglalást: a már megvásárolt repülőjegyeket 2022. május 31-ig használhatják fel az utasok.  

Az Emirates emellett a világjárvány kitörése óta 3,3 millió utas fel nem használt repülőjegyének árát fizette vissza. A légitársaság 2020 decemberében minden utasa számára a kabinosztálytól és az úti céltól függetlenül több esetre – köztük Covid-fertőzéssel kapcsolatos kórházi és szállásköltségekre – kiterjedő ingyenes utasbiztosítást vezetett be. Azóta összesen 7,2 millióan utaztak ezzel a lehetőséggel. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes. A biztosítás meghatározott esetekben félmillió dollárig (kb. 150 millió forintig) fedezi a kórházi költségeket, illetve 7500 dollárig (2,2 millió forintig) fizet kártérítést a meghatározott okokból törölt járatok esetén. A biztosítás részletes kondíciói itt olvashatóak. 

Az Emirates törzsutasai szintén megtarthatták mérföldjeiket, valamint státuszuk is meghosszabbításra került. Az Emirates Skywards 2022-ig több mint 630,000 Silver, Gold és Platinum tagja számára garantálja törzsutas státuszát. 51 milliárd Skywards mérföld érvényességét szintén meghosszabbították, vagyis tulajdonosaik minden előnyüket kiélvezhetik jövőbeni repülőútjuk alkalmával.  

Az Emirates biztonsági intézkedései   

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. Felszállás előtt minden utas maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítőt tartalmazó ingyenes higiéniai készletet kap. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést, valamint ingyenes PCR tesztet végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt. Az utasok ezen a nyáron digitálisan is tájékozódhatnak az IATA Travel Pass segítségével. 

Ha pontos és hiteles híreket olvasnál az utazás világából, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben