5G repülőtér járattorlés Amerika Emirates Japan Airlines Air India

Törölte több amerikai járatát az 5G bevezetése miatt az Emirates, Japan Airlines, Air India, All Nippon Airways is

by Kassay Tamás

Az Amerikai Egyesül Államok több repülőterén is elhalasztotta az AT&T és a Verizon az 5G szolgáltatás szerdai bevezetését, mert aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a repülőgépek rendszereit megzavarhatja. A világ vezető légitársaságai törölték azon járataikat, amelyek olyan repülőterekre mennek, ahol az 5G szolgáltatást elindították.

Az Air India, az All Nippon Airways a Japan Airlines, valamint az Emirates is felfüggesztette a New York, New Jersey, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Houston és Seattle felé közlekedő repülő járatait, miután aggodalmukat fejezték ki az 5G kiépítése miatt az Egyesült Államok repülőtereinek közelében.

Az Air India bejelentette, hogy az 5G kommunikáció USA-ban történő kiépítése miatt nem indítja el járatait a New York-i John F. Kennedy, a San Franciscó-i, a chicagói O’Hare és a New Jersey-i Newark Liberty nemzetközi repülőterekre.

Az Emirates hasonlóan járt el és 9 amerikai városba tartó útvonalát törölte ideiglenesen. A Japan Airlines (JAL) és az All Nippon Airways (ANA) szintén legalább 13 amerikai járatát függesztette fel.

További járattörlések következhetnek az Egyesült Államokba tartó járatokon az alábbi, Boeing B777-es vagy Boeing B787-es járatokat üzemeltető légitársaságoknál:

Aeroflot
Aeromexico
Air Canada
Air China
Air France
Air India
Air New Zealand
All Nippon Airlines
Air Tahiti Nui
American Airlines
Asiana Airlines
Austrian Airlines
Biman Bangladesh Airlines
British Airways
Cathay Pacific
China Airlines
China Eastern Airlines
China Southern Airlines
Delta Airlines
El Al
Ethiopian Airlines
Etihad Airways
EVA Air
Japan Airlines
KLM
Korean Air
LAN Chile
LOT Polish Airlines
Lufthansa
Pakistan International Airlines
Philippine Airlines
Royal Air Maroc
Royal Jordanian
Qantras Airways
Qatar Airways
Saudia
Singapore Airlines
Swiss International Airlines
Thai Airways International
TUI Airways
Turkish Airlines
United Airlines
Virgin Atlantic

5G mágia: most akkor káros, veszélyes, vagy mi történik?

A légitársaságok és az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) korábban többször is aggodalmának adott hangot a repülőgépek műszereit, nevezetesen a rádiós magasságmérőket esetlegesen megzavaró C-sávú 5G miatt.

Eddig az amerikai légügyi hatóság az ország kereskedelmi flottájának kevesebb mint felét engedélyezte az alacsony látótávolságú leszállásokhoz az 5G interferencia által potenciálisan érintett repülőtereken. A nemzetközi légitársaságok is komolyan érintettek: az All Nippon Airways közölte, hogy míg Boeing 787-es repülőgépei az új irányelvek szerint is üzemelhetnek, a 777-esek nem. Tehát, az egyes konkrét repülőgép típusoktól is függ, hogy az új technológia jelent-e kockázatot a repülésbiztonságra, vagy sem.

Az aggodalmakra reagálva az AT&T és a Verizon elhalasztotta az 5G szolgáltatás szerdai bevezetését néhány repülőtér közelében, de nem az összes repülőtéren.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben