Aeroflot beoltatlan pilóták felfüggesztés nem kapnak fizetést

Nem kapnak fizetést a beoltatlan pilóták, kiakadt a szakszervezet az Aeroflot-ra

by Kassay Tamás

Az orosz állam többségi tulajdonában lévő Aeroflot, Oroszország zászlóshajó, nemzeti légitársasága legalább 6 oltatlan pilótát függesztett fel és küldött fizetés nélküli szabadságra vagy szabadságra – közölte a légitársaság szóvivője.

Az Aeroflot pilótákat azért küldték fizetés nélküli szabadságra, mert azok úgy döntöttek, hogy nem adatják be maguknak az oltást.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felfüggesztett pilóták száma elenyésző az Aeroflot teljes létszámához képest: a vállalat pilótafülkéiben 2300 pilóta dolgozik. Ennek ellenére a pilóták szakszervezete diszkrimináció miatt panaszt tett az Aeroflot vezérigazgatójánál, Mihail Polubojarinovnál, azzal érvelve, hogy a nem beoltott légiutas-kísérők és a műszaki kisegítő személyzet nem szembesül hasonló elbocsátásokkal.

Itt teszem hozzá, hogy ez az észrevételük lehet jogos, hiszen a szabályoknak mindenkire azonosnak kellene lenniük.

Igor Delduzhov, az Aeroflot moszkvai központi repülőterén működő Sheremetyevói Repülőszemélyzet Szakszervezetének elnöke nekiment a pilóták eltávolításáról szóló döntésnek. Szerinte indokolatlanul kemény ez a válaszlépés azokkal szemben, akik úgy döntöttek, hogy nem oltatják be magukat, mivel a személyzet mintegy 84%-a már megkapta a védőoltást.

„Egyetlen más orosz légitársaságnál sincs hasonló felfüggesztés”

írta Deldyuzhov a szakszervezet honlapján közzétett levelében.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben