Zenei karrierbe kezdett az AirAsia légitársaság

by Waterfan

Az AirAsia a világ legjobb fapados légitársasága a korona válság alatt sok egyéb innovatív vállalkozás beindítása mellett zenei karrierbe is kezdett. Nemrég megjelent az első AirAsia dal, lentebb meghallgatható.

A szerethető légitársaság: AirAsia

Amikor először repültem velük, már tudtam, hogy mindig náluk fogok foglalni, ha egy útvonalra több légitársaság járata közül is lehet választani. Nem mindig olcsóbbak, de szinte mindig megbízhatóbbak és ami garantált: ÉLMÉNY velük az utazás. Elragadó a személyzet, filléres a fedélzeti meleg(!) étel, jópofák a szuvenírek, van internet a fedélzeten, sőt, valódi business class is választható sok járatukon.

Airasia business class fapados repjegy Ázsiában

Poén az egész társaság, szenzációsan kommunikálnak online, a közösségi médiában, a magazinjukban, mindenütt. A milliárdos vállalkozó, Tony Fernandes menő brand-et épített egy szigorúan formalizált iparágban, annak is abban az ágában, amit az emberek általában panasszal illetnek, hiszen egy fapados járat sosem lesz képes versenyezni egy Qatar Airways által nyújtott élménnyel. Legalábbis nem a saját versenypályájukon, viszont Tony megcsinálta azt, amit előtte még senki:

Az AirAsia olcsó, fapados márkából lett olcsó, de menő márka. Olyan, mintha az iPhone a filléres kategóriában indult volna és onnan nőtte volna ki magát. Abszurd, de Tony megmutatta, hogy lehetséges.

A cégvezető a 90-es években a zeneiparban mozgott, konkrétan a Warner Music Délkelet-Ázsiáért felelős alelnöke volt, ennek nyomán a zene az AirAsia kultúrájában is mindig fontos szerepet játszott. 2019 decemberében új zenekiadó vállalatot hozott létre, Redrecords néven, ezt követően pedig együttműködésre lépett a mindannyiunk által ismert, legendás Universal Music Group kiadóval, amely 1934-ben indult.

Most, a pandémia idején kifejezetten szerencsés a cégvezetés innovatív hozzáállása, hiszen a zeneipar mellett belefogtak áruszállításba, jól teljesítenek az ajándéktárgyak értékesítésében és nem utolsó sorban létrehozták az OURFARM elektronikus kereskedési portált, amin a helyi farmerek által megtermelt termékekkel kereskednek. Mindezekkel együtt az AirAsia jó eséllyel éli túl az utazási korlátozásokkal sújtott válsághelyzetet.

Az első AirAsia dal: Jannine Weigel – Passcode

Az első AirAsia dal 2020 szeptember 18-án jelent meg, Jannine Weigel előadásában.
Aki gyakorolna egy kis angolt, annak linkelem a dalszöveget is és hozzáolvashatja, jó szórakozást!

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol folyamatosan értesülhetsz fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Itt pedig hozzászólhatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben